banner198

Başkan koltuğunu devretti

Belediye Başkanı İrfan Dinç 23 Nisanda koltuğunu Mehmetcik İlköğretim Okulundan Hatice Cimbar a devretti

Başkan koltuğunu devretti
banner145

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Belediye Başkanı İrfan Dinç koltuğunu bir süreliğine Mehmetcik İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hatice Cimbar’a devretti.

 

Anıt Alanına çelenk koyma töreni bitiminde Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile belediyeye geçen Başkanı İrfan Dinç’e 23 Nisan kutlamalarında geleneksel hale gelen program çerçevesinde öğretmenleri Mustafa Uzuntepe ile birlikte gelen Mehmetcik İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Hatice Cimbar, M. Alperen Yaranbaşı ve 7. sınıf öğrencisi Zeynep Okumuş tarafından çiçek takdim edildi. Hatice Cimbar Başkanlık Makamını Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten devralırken, M. Alperen Yaranbaşı ve Zeynep Okumuş’da başkan yardımcısı olarak bir süre görev yaptı.

 

Makama oturan ve kendinden emin bir şekilde Belediye Başkanlığı yapan Hatice Cimbar, Belediye’nin özellikle içme suyu, tarihi ve kültürel alanlarda yapmış olduğu çalışmalar ve otogar çalışmasının önemine değinerek Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti. “Bugün bu görevi sizden devralmak çok önemli ve burası sorumluluk gerektiren bir makam. Organik meyve bahçelerinin geliştirilmesini, Avrupa Birliği projelerine ağırlık verilmesini ve Çankırı’da bir bilim merkezi kurulmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Küçük başkan kendi okulu olan Mehmetcik İlköğretim Okulu’nun ihtiyacı olan malzemelerin de karşılanmasını istedi.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’te genç, ufku olan berrak ve billur dimağları burada görmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek “Belediyemizin imkanlarını zorlayarak sizlerin okullardaki eksik olan araç gereçleri tamamlamaya çalışıyoruz. En son sizlerin de katıldığı bir bilgi yarışması düzenledik. Bilginin ödüllendirilmesini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde Çankırı Okuyor, Çankırı Kitapla Buluşuyor şeklinde kampanyalarda her öğrencimize ulaşacak şekilde bir kitap kampanyası başlatıyoruz. Çankırı’nın ancak ve ancak eğitimli, kendini iyi geliştirmiş insanlarla gelişip kalkınabileceğine inanıyoruz. İfade ettiğiz Bilim Merkezi konusunda da şu an Etüd ve Proje Müdürlüğümüz proje çalışmasını sürdürüyor. Proje olgunlaştığında kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER