banner306
banner198

Başkanlar Çankırıdaydı

Başkan Dinç, Belediye Başkanları Birliği Derneği yönetim kurulu üyelerini ağırladı

Başkanlar Çankırıdaydı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkanları Birliği Derneği yönetim kurulu üyelerini eşleriyle birlikte Çankırı’da ağırladı.

 

Çankırı’daki tarihi ve turistik yerleri gezen dernek yönetim kurulu üyeleri arasında 2004-2009 dönemi Belediye Başkanlığı yapmış Amasya Belediye Başkanı ve eski Bakanlardan İsmet Özarslan, Osmaniye Belediye Başkanı ve Dernek Genel Başkanı Davut Çuhadar, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Düzce Belediye Başkanı ve Dernek Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş, Adana-Feke Belediye Başkanı Cuma İş, halen başkanlık yapan; Bolu Belediye Başkanı ve Dernek Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yılmaz, Perşembe Belediye Başkanı İ.Selami Çarkcı ile Düzce-Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Belediye Başkanları Birliği Genel Sekreteri Ali Güney yer aldı.

 

 

 

 

Tarihi Çamaşırhane’de ikram edilen öğle yemeği ile başlayan gezi; Tuz Mağarası ve Çivitçioğlu Medresesi’nin gezilmesinin ardından, alışveriş merkezi terasında Başkan İrfan Dinç’in ikramı ile devam etti.

 

Akşamüzeri Yaran Evi’ne geçen misafirler, orta oyunlarına eşlik etmek ve Yaran Takım Yemeği’nin tadına bakmak suretiyle, Yaran Kültürü ritüellerini yakından tanıma fırsatı buldular. Program sonunda konuklar, Necip Fazıl Kısakürek Sokağı’nın huzur veren akşam manzarası eşliğinde kaldıkları mekana yürüyerek gitmeyi tercih ettiler.

 

Gezinin ikinci gününde; Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, Buğday Pazarı Medresesi’ni gezen konuklar, çok güzel bir haftasonu yaşattığı için Başkan İrfan Dinç’e teşekkür ettiler.

 

Gezinin en iyi tesbiti ise; Amasya Belediye Başkanı ve eski bakanlardan İsmet Özarslan’ dan geldi.

 

Özarslan; “Başkanım Çankırı’ya öyle bir hizmet getirmişsiniz ki; kentinizi hem modern bir şehir haline dönüştürmüşsünüz hem de halen Anadolu’nun kendine has tüm özelliklerini muhafaza etmişsiniz! Bu iki özelliği bir arada yürüterek gelişmek çok zor bir iş, ama görüyorum ki siz bunu başarmışsınız.” diyerek Başkan Dinç’i tebrik etti.

 

Kentin tarihi ve kültürel mekanlarını eşleriyle birlikte bir kez daha hiç sıkılmadan ve yeniden keşfederek gezen Belediye Başkanları Birliği Derneği yönetim kurulu üyeleri, başka bir vilayette buluşmak üzere Çankırı’dan ayrıldılar.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304