banner198

Bayat Çankırıya bağlanmak istiyor

Adliye kapanacak söylentisi halkı sokağa döktü

Bayat Çankırıya bağlanmak istiyor
banner145

Çorum'un Bayat İlçesi'ndeki Adliye Sarayı'nın kapatılacağı yönündeki söylentiler üzerine; ilçe sakinleri; sokağa döküldü. Adliyenin kapatılması halinde ilçe olarak Çankırı'ya bağlanmak istediklerini dile getiren yaklaşık 2 bin kişi; Adliye önünde protesto gösterisi yaptı.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2012 Yaz Kararnamesi'ni açıklamasının ardından Bayat'ta görev yapan 2 Cumhuriyet Savcısı ile bir hakimin başka yerlere atanması ve yerlerine yenilerinin görevlendirilmemesi üzerine Adliye'nin kapatılacağını düşünen ilçe halkı sokağa çıktı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, sloganlar atarak ilçe belediye binası önüne kadar yürüdü. Bayat'ın yıllardır devlet yatırımlarından mahrum kaldığını öne süren kalabalıktakiler, Adliye'nin de; kapatılması halinde Çankırı'ya bağlanmak istediklerini söyledi.


8 bin 300 nüfuslu ilçede Adliye'nin kapatılacağı iddialarının dillendirilmesi üzerine tepkilerini dile getiren protestocular, ;'Adliye gidiyor. Hayaldi gerçek oldu', 'Çorum Elveda', 'İstikrarı sürdürdüler Bayat'ı küçülttüler, 'Doğasız hayat Adliyesiz Bayat olmaz' yazılı; dövizler taşıdı. Protestoya bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.

İlçe girişindeki su deposuna da 'Satılık Bayat Köyü' yazan gençler aralarında pazarlığa tutuşup ilçeyi belirli bir para karşılığı sözde birbirlerine sattı. Eylem daha sonra olaysız; sona erdi.


BELEDİYE BAŞKANI, "KAPATTIRMAYACAĞIZ"
Bayat Belediye Başkanı AK Parti'li Ekrem Ünlü, Adliye'nin kapanmasının resmi olarak söz konusu olmadığını söyledi. Sadece HSYK'nın yaz kararnamesiyle hakim ve savcıların atamalarının başka yerlere yapıldığını ifade eden Ünlü, "Konu ile ilgili Belediye Meclisi üyelerimiz ve ilçe yönetimimizle birlikte AK Parti İl Başkanlığı'na gittik. Kendileriyle görüş alışverişi yaptık. Sayın Adalet Bakanımızdan randevu aldık. Konuyu kendisiyle görüşeceğiz" dedi. Ünlü, Adliye'nin kapatılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER