banner198

Bayramörende nüfus birden bire artış gösterdi! Ama...

Bayramören ülkemizin en küçük ilçesi! Bu küçük ilçe geçtiğimiz günlerde Dünya ve Avrupa şampiyonu yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı!

Bayramörende nüfus birden bire artış gösterdi! Ama...
banner145

Vedat Beki/Haber-Yorum

 

2007 nüfus sayım sonuçlarında ülkenin en küçük ilçesi olarak yerini alan Bayramören, 11-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler öncesinde birden bire "göstermelik" bir nüfus patlaması yaşadı!

 

2007 yılından bu yana Bayramören girişindeki tabelada nüfus sayısı 760’ı gösterirken, yarışmalar başlamadan önce değişen tabelada bu kez nüfus 1660 olarak yerini almıştı!

 

Aylardır xcbayramoren.

org adresine giren yarışmacılar da Bayrömeren’le ilgili fotoğraflarda gördükleri “nüfus 760” ibaresiyle birlikte, ilçeye girişlerinde karşılarına çıkan tabela ile birlikte ilk şaşkınlığı da şüphesiz yaşamışlardır!

 

Yarışmacılar bir yana, bölgenin insanları da daha Bayramören’e girişte karşılaştıkları yeni tabela karşısında bir hayli şaşırdılar! Benim şaşırdığım kadar!

 

Peki, bu nüfus sayısını bir anda artıran olay nasıl gelişti? Konuyla ilgili olarak Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen’i aradım! Başkan bununla ilgili “şimdi sırası değil!” diyerek bu konu ile ilgili ilgilenmemi beyan etti!

 

Ben de “tamam” (!) dedim ve telefonu kapattım!

 

Bayramören Belediye Başkanı Özen, ilçe girişindeki tabeladaki “tuhaf değişiklik” konusuyla ilgili konuşmuyorsa, Sayın Kaymakamı arasam konuşur mu ki diye aklımdan da geçmedi değil! Ancak “peşin hükümle” onun da konuşmayacağına kanaat getirdim ve kendisini aramadım!

 

Böylesi saçma bir “radikal” değişikliği Bayramören’de sıradan bir insanın yapması mümkün değil! Hele hele ilçenin kaymakamının bu olaydan haberdar olmadan bu eylemin gerçekleşmesi bana göre hiç mi hiç “mümkün” değil!

 

Peki, nasıl oluyor da, 2007 nüfus sayımı kayıtlarına göre Türkiye’nin en küçük ilçesi olan Bayramören’de nüfus birden bire 1660” oluveriyor!

 

Bunu “kim” ya da “kimler” hangi akla hizmet ve hangi “gerekçe” ya da "gerekçelerle" yerine getiriyorlar bunu bilmiyorum!

 

İLÇENİN BÜYÜK ADAMLARI YOKMUŞCASINA...

Türkiye Cumhuriyeti nüfus kayıtlarında “en küçük ilçe” olma özelliğini bir çırpıda kaldıran “çokbilmişler” ya da "kompleksli" şahsiyetler,  bir çoğumuzun kafalarında hangi “artçı depremleri” yarattıklarının farkında değiller! Ve olamazlar da!

 

Hiç mi hiç farkında olmayacakları ancak onların bizlerde yarattıkları  “depremlerle” birlikte yine yaratmış oldukları bu depremle birlikte sayıda “güzellikleri” de bir çırpıda yok ettiklerini nereden bilsinler!

 

Şöyle ki; “en küçük ilçe” olmak utanılacak, mahcubiyet duyulacak bir durum mudur ki böylesi bir “işgüzarlıkla” oldukça tuhaf ve saçma bir “icraat” sergileniyor!

 

Bakın, bölgeye gelen pilotlar arasında bulunan ve yarışmalar sonucu ortaya çıkan sıralamada başarılı uçuşlarıyla 2’nci olan Hindistanlı yamaç paraşütçüsü Gurpreet Dhindsa ne diyor:

 

“Ben ülkemin küçük bir köyünde dünyaya geldim. Ancak ben, küçük köyümün büyük bir insanı olduğuma inanıyorum” (!)

 

Bu sözlerin anlamı; Yaşadığın şehir, ilçe, belde ve hatta köyün küçük olabilir! Ama sen bulunduğun yerde “büyük”sen mesele yok!

 

Bayramören, 2007 nüfus sayımına göre ülkemizin en küçük ilçesi! Ancak, Bayramören çok az sayıda “ilçe”ye nasip olan “uluslar arası” bir yarışmaya “ev sahipliği” yapmış bir ilçe!

 

Bunun farkındalığı bile Bayramören’i ve Bayramörenli’yi “büyük” kılar!

 

Nedir bu “kendini küçük görme” ya da "en küçük ilçeyi" rakamlar üzerinde oynayarak "büyük gösterme" duygusu! Nedir bu kendine ve görev yaptığın, yaşadığın ilçene “güvensizlik” ?

 

Tabela değişmiş! Kimin değiştirdiği şu saatten sonra hiç mi hiç önemli değil! Tabelayı değiştirme nedeni de önemli değil!

 

Ama şu önemli! Tabela eski halini bir an önce almalı!

 

Ve alırken de, başta Bayramörenliler olmak üzere, bu tabelayı değiştiren de Türkiye’nin en küçük ilçesinde Avrupa ve Dünya Şampiyonlarını ağırlayabilmenin, onlara ev sahipliği yapmanın “büyüklüğünü” ve “gururunu” yaşamalı…

 

Beyinler, Bayramören’in küçüklüğü içerisinde “büyümeli” (!)

 

Yoksa, "büyük tabelalar" altında "çok cüceler" gördük!

 

"Ne elbiseler gördüm içinde insan yok,

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok"

 

Hz. Mevlana'dan...

 

Son not: Bu ilçeden nice büyük devlet, siyaset ve edebiyat dünyasının adamları çıktı... Refik Saydam, Nevzat Ayaz ve Tevfik Fikret isimleri bile çok şeyi anlatmaya yeter de artar bile!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER