banner306
banner198

Belediye, Araç Flosuna yeni araçlar ekledi

Çankırı Belediyesi araç filosuna son bir yıl içinde katılan 12 yeni araç ve iş makinesi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Belediye, Araç Flosuna yeni araçlar ekledi
banner145

Çankırı Belediyesi araç filosuna son bir yıl içinde katılan 12 yeni araç ve iş makinesi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Daire Müdürleri, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı program Belediye Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Belediye Meydanında düzenlenen programda vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldiği 2004 yılında hizmet için talimat verdiğinde araçların yetersizliği ile karşılaştığını belirterek “Bizden önceki 10 yıllık dönemde 1994-2004 yılları arasında alınan araç sayısı toplam on iken 2004-2012 yılları arasında bizim belediyeye kazandırdığımız araç ve iş makinesi sayısı 40’a ulaştı. Amacımız; güçlendirilmiş araç filomuzla vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha hızlı ve daha verimli hizmet verebilmek. Göreve yeni başladığım dönemde iş makinelerinin eksikliğiyle ilgili sıkıntılar yaşadık. Biz de sürekli araç alımı yaparak arkadaşlarımızın çalışmalarını kolaylaştırmak istedik. Güzel işler yapınca gönül de vatandaşımızın duasını almak istiyor, bu da bize ayrı bir şevk veriyor. Araçlarımız tüm halkımıza hayırlı olsun.” diyerek sözü Milletvekili Hüseyin Filiz’e bıraktı.

Başkan Dinç’in Çankırı’ya nefes aldıracak 18 projesinden bahseden Milletvekili Hüseyin Filiz, “Burada Çankırı Belediyesi’nin şahlanmasına şahit oluyoruz. Çankırı kalkınacaksa birlik ve beraberlik içinde kalkınacak. Birlikte rahmet var, ayrılıkta azap var. Bugün hizmete sunulacak yeni araçlar Belediyemize ve Çankırılılara hayırlı olsun.” dedi.

Müftü Vekili Uğur Demirel tarafından dua edildikten sonra hayırlı, uğurlu olması için kurban kesildi. Araçlar protokol tarafından açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Araçların ilk denemesini Başkan İrfan Dinç, Milletvekili Hüseyin Filiz’le birlikte bir iş makinesinin, Vali Vahdettin Özcan da yeni alınan kamyonlardan birinin direksiyonuna geçerek yaptı.

Bulvarda tur atan 12 aracın şoförünü selamlayan Başkan Dinç, hizmet zincirine kattığı yeni araçlarla belediyenin gücüne güç kattı.

Alınan araç ve iş makineleri ile birlikte Çankırı Belediyesi şu an itibariyle toplam; 3 adet binek aracı, 16 adet kamyon, 18 adet iş makinesi olmak üzere toplam 75 adet araç ve iş makinesi ile hizmet veriyor.

Ayrıca, belediye bünyesine yeni kazandırılan araç ve iş makinelerinin yanı sıra, ilimize temizlik hizmeti ihalesinde, ihaleyi alacak firmanın temizlik hizmetlerini 2011 model araçlarla yapması şartı koyularak yeni model araçlarla temizlik hizmeti verilmesi sağlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304