banner198

Belediyeden üniversiteye 118.300 metrekarelik arsa

Karatekin Üniversitesi’ne bağışlanan 118.300 metrekarelik arsanın tapusu teslim edildi.

Belediyeden üniversiteye 118.300 metrekarelik arsa
banner145

Çankırı Belediyesi’nce Karatekin Üniversitesi’ne bağışlanan 118.300 metrekarelik arsanın tapusu düzenlenen törenle teslim edildi.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç Çankırı Tapu İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen törenle Uluyazı Kampus Alanında bulunan belediyeye ait 18.300 metrekarelik 591 ada 116 parsel ve 100 bin metrekarelik 591 ada 118 parseller olmak üzere toplam 118 bin 300 metrekarelik arsayı üniversiteye devretti.

 

Belediye Meclisi kararı ile üniversiteye devir işlemi yapılırken tapu devrine Belediye adına Başkan İrfan Dinç, üniversite adına Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş imza attı.

 

 

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak en büyük arsalarını üniversiteye devretmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek “Canımızı ciğerimizi üniversitemize veriyoruz. Helali hoş olsun. Çankırı Belediyesi olarak üniversitenin kuruluş aşamasında hiç imkânımız bulunmamasına rağmen hocalarımızın geldiğinde kalacakları çok şık bir sosyal tesis yaparak üniversitemize hediye ettik. Her zaman üniversitemize elimizden geldiğince destek oluyoruz. Şimdi de elimizdeki en büyük arsayı hediye ediyoruz” diye konuştu.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e üniversiteye gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Üniversiteyi kısa sürede büyütmenin gayreti içindeyiz. Belediyenin üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere, ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve 118.300 metrekarelik arsa belediyeden üniversiteye devroldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER