banner198

Belediyenin İftar Sofrasına Rekor Katılım

Çankırılılar Ramazan ayının en kalabalık iftar sofrasında oruç açtı.

Belediyenin İftar Sofrasına Rekor Katılım
banner145

Çankırı Belediyesi’nin fuar yolunda verdiği iftar yemeğine rekor katılım sağlandı.

 

Gün geçtikçe rekor katılımlarla gerçekleşen mahalle iftarları, halkın gösterdiği yoğun ilgi ve katılımla her gün biraz daha genişleyerek tüm şehre yayılıyor. 4 bin kişiyi aşkın iftar sofrasına katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ile birlikte tek tek masaları dolaşarak binleri selamladı.

 

 Basın mensuplarına konuşan Eski Bakan Atilla Koç, “Burada gördüğüm sadece yemeklerin lezzeti değil, vatandaşların ilgisi ve güzel bir organizasyon yapılmasıdır. Onları tebrik etmek görevimiz ama onları bu işle görevlendiren İrfan Dinç’i tebrik etmek daha önemli diye düşünüyorum. Ak Parti eski milletvekili, T.C. Vatandaşı ve İrfan Dinç’in abisi olarak teşekkürlerimi sunmak isterim. Allah, O’ndan razı olsun.” dedi.

 

Daha sonra söz alan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, yoğun duygu ve düşünceler içinde olduğunu ifade ederek, “Görüldüğü gibi İrfan Bey “hizmete devam” diyor. 4 bin kişilik bir iftar yemeği bu. Biz başkanımızla gurur duyuyoruz. Onun arkasındayız ve onu destekliyoruz. Birlik, beraberlik içinde olduğumuz zaman yenemeyeceğimiz engel yoktur. Dolayısıyla hedefimiz; Çankırı’ya hizmet etmek. İnsanlarımızla buluşuyoruz. “Kimsesizlerin kimsesi olmak”, Başbakanımızın istediği de budur. Biz bunu yapıyoruz.” Diyerek Başkan Dinç’e tebriklerini sundu.

 


 

 

 

İftar sonrası Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler ise herkesi kendine çekiyor. Ramazan Sokağı’nın eğlenceli yüzü, her Pazartesi Çivitçioğlu Medresesi’nde ve her Perşembe Buğday Pazarı Medresesi’nde verilen dinletiler ile zaman zaman Tasavvuf Musikisi sanatçıları tarafından verilen konserler, Ramazan’ın ruhuna yakışır bir anlam katıyor. 

 

Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı Çankırı’da, mahalle iftarlarının yanı sıra üniversite öğrencilerine verilen 500 kişilik iftar yemeği de aksamadan devam ediyor. Başkan Dinç, eğitime verdiği önemi vurgularcasına Çankırı’da misafir olan öğrencilere de sahip çıkıyor.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER