banner198

Berat Kandilinin faziletleri anlatmakla bitmez

Çankırı Müftüsü Aslan Türk, Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Beraat kandili olması dolayısıyla gecenin faziletlerini anlatan bir mesaj yayımladı.

Berat Kandilinin faziletleri anlatmakla bitmez
banner145

Çankırı Müftüsü Aslan Türk,  Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gecenin Beraat kandili olması dolayısıyla gecenin faziletlerini anlatan bir mesaj yayımladı.

 

04 Temmuz 2012 Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece günahların bağışlanacağı, İlahi rahmet tecellisi ile dünya semasının ve gönüllerimizin dolacağı Berat Gecesidir.

 

Kutlu bir zaman dilimi olan ve kelime olarak, günahlardan arınıp Yüce Mevla’nın af ve mağfiretine erişmeyi ifade eden Berat, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayına yaklaştığımızın müjdecisidir.

 

Berat Gecesinin önemini anlatan Peygamber Efendimiz (sav.) “Şaban ayının on beşinci gecesi  (yani Berat Gecesi)  olunca onu ibadetle geçirin, o gecenin gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah-ü Teâlâ o gecenin akşamından itibaren dünya semasına rahmetle tecelli ederek şöyle buyurur: “Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim; yok mu rızık isteyen, onu rızıklandırayım; yok mu musibete uğrayan, ona afiyet vereyim; yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen diye tanyeri ağarıncaya kadar hitap eder.” ([1] ) buyurmaktadır.

 

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de, Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır. Çok merhamet edendir.” (Zümer, 39/53) (2) buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım

 

 

Bu mübarek geceyi fırsat bilerek Allah’a kul olma yolunda;

 

Özellikle memleketimizin bütün musibetlerden korunması için dua edilmelidir.

Bu gecede özellikle Rabbimizden helal rızık istenmelidir. Kur’an-ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimize Selat-ü Selam okunmalı, Kaza namazı kılınmalı ve kusurlarımızdan dolayı Allah-ü Teâlâ’dan bağış istenmelidir.

Büyükler, fakirler, yoksullar ziyaret edilmeli, muhtaçların ihtiyaçları giderilmelidir.

 

Bütün insanlığa, İslam alemine, devletimize, necip milletimize, şehitlerimize ve güvenlik kuvvetlerimize hayır dualarda bulunulmalıdır. Kandilimiz münasebetiyle tebrikleşilmelidir, dargınlar barışmalı ve barıştırılmalıdır.

 

Berat gecesinin bütün insanlığın kurtuluşuna, İslam âleminin mutluluğuna, bütün Müslümanların af ve marifetine, Çankırı halkımızın milli birlik ve beraberliğine, memleketimizin bol ve bereketli rızıklarla donatılmasına vesile olmasını Allah-ü Teâlâ’dan temenni eder, kandilinizi kutlar, selam, saygılar sunarım.



1-  İbnimace, İkame .191

2-  Zümer, Suresi 39/53

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER