banner198

Beşeri ve Sosyal Sermaye: İktisadi Kalkınma

Karatekin Üniversitesi Çarşamba Konferansları "Beşeri ve Sosyal Sermaye: İktisadi Kalkınma” konferansı ile devam etti.

Beşeri ve Sosyal Sermaye: İktisadi Kalkınma
banner145

Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferansları "Beşeri ve Sosyal Sermaye: İktisadi Kalkınma”  konferansı ile devam etti.

 Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Yakışık’ın sunduğu "Beşeri ve Sosyal Sermaye: İktisadi Kalkınma” konulu konferans, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Harun Yakışık, birçok kadim medeniyetin tarihsel olarak teknik ve bilimsel ilerlemede önde olmasına rağmen sanayi devrimin İngiltere’de yaşanmasının bilimsel buluşlar ya da formel eğitimin yaygınlaşmasından ziyade bir zihniyet dönüşümü sonrası ortaya çıktığını belirterek, sanayi devrimi ile birlikte geçim ekonomisinin yerini kar güdüsüyle hareket eden bu zihniyete bırakmasıyla Batının iktisadi olarak güçlendiğinin altını çizdi. Yakışık, sosyal ve beşeri sermayenin kurumlar arasında ilişkiler düzeyiyle ölçülebilen ve bu ilişkilerin verim esasına dayandırılarak şeffaf ve geçirgen bir yapılanmayla iktisadi kalkınmaya hizmet edebileceğini ifade ederek, Türkiye’nin bu konudaki durumu ve konumu hakkında çeşitli bilgi ve yorumlarda bulundu.

Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Harun Yakışık katılımcıların sorularını yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER