banner198

Bir açılımda İdris Şahinden geldi...

Başbakan Erdoğanın Roman Açılımı illerde de karşılık bulmaya başladı. İdris Şahin Çankırı da Yukarı Mahalle Açılımı için söz verdi.

Bir açılımda İdris Şahinden geldi...
banner145

Başbakan Erdoğan'ın Roman Açılımı illerde de karşılık bulmaya başladı. İdris Şahin Çankırı'da "Yukarı Mahalle Açılımı" için söz verdi.

AK Parti İl Danışma Kurulu Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde toplandı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunmasının ardından başlayan toplantıyı AK Parti İl başkan yardımcısı Erdal Yıldız yönetti.

Danışma kurulunda da ilk konuşmayı yapan AK Parti İl başkanı Av. İdris Şahin, Çankırı’da birilerinin söylediğinin aksine artık tersine göçlerin başladığını, ekonomik olarak Çankırı merkez ve ilçelerinin iş istihdamı açısından canlandığını söyledi.

Bugün Türkiye’ye model olabilecek kuruluşların topraklarımız içerisinde yeşerdiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin,  gerek yerel yönetimlerin katkısıyla, gerekse iki vekilimizin meclisteki ciddi katkılarıyla Çankırı en kısa süre içerisinde layık olduğu noktalara gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın diye konuştu.

Bir açılımda İdris Şahinden geldi.

Demokratik açılımın bir parçası olarak roman vatandaşlarımıza yapılan açılımının Çankırı’yı da bir şekilde ilgilendirdiğini belirten Şahin, bu noktada yukarı mahallede unutulan kardeşlerimize AK Parti kadroları olarak tekrar kucak açmanın zamanının geldiğini düşündüklerini söyledi. Şahin,”Romanların bizim bir parçamız olduğunu, onların hak ve özgürlüklerine kavuşmaları ve Çankırı’da en güzel şekilde yaşamaları için teşkilat mensupları olarak elimizden geleni yapacağımıza sayın Başbakanımıza söz veriyorum” diye konuştu.

Kınıklıoğlu; 1980’lerin Türkiye’si Dünyanın süper gücüne bunu yapabilir miydi?

 

Toplantıda söz alan AK Parti  M.K.Y.K üyesi ve Dış İlişkiler Bşk.Yrd. Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Son birkaç ayda yaptığı yurtdışı gezileri ve şuanda gündemde olan 1915 olaylarına ilişkin sizlere bilgi vermek istiyorum diyerek başladığı konuşmasında, bildiğiniz ve hepinizin de canlı yayınlarda izlediği gibi meşhur 1915 olaylarına ilişkin dış işleri komitesindeki oylama sebebiyle Amerika’ya gittiklerini belirtti.

 

Kınıklıoğlu,"Oraya gittiğimizde bize söylendi ki; “buraya boş yere geldiniz. Bu tasarı çok kolay geçer. 15-20 fark olur. Siz buraya gezmeye gelmişsiniz. Sizin burada yaptığınız çalışmaların sonuç üzerinde hiçbir etkisi olmayacak”. Bir hafta boyunca oradaki Türk topluluğu, büyük elçiliğimiz,  biz milletvekilleri, oradaki lobi şefliği inanılmaz bir çalışma yaptık" dedi.

 

Kınıklıoğlu,"Eğer o oylama abuk sabuk bir şekilde bir buçuk saat uzatılmasaydı, tasarı 22’ye 19 bizim lehimize geçecekti. İnsanları resmen apar topar arabalara bindirip oylama salonuna getirdiler ve benim hayatımda hiç görmediğim bir oylama şekliyle bir buçuk saat uzatılarak zar zor 23’e 22 tasarıyı kendi lehlerine geçirdiler. Aslında alınan sonuç Türkiye’nin tezlerinin ne kadar çok mevzi kazandığı, haklılığımızın ne kadar çok anlaşıldığının bir göstergesi niteliği de taşıyor. Türk- Amerikan ilişkilerinin sadece iki ülke arasında bir mesele olmaktan çıktığı, Ortadoğu barış süreci, İsrail Filistin davası, Afganistan, Pakistan ve terörizm gibi pek çok alanda çok boyutlu bir ilişki oluştuğu ortaya çıkıyor. Amerika’nın bizi küstürebilecek, bize bu tasarıyı çok daha iyi bir aşamaya getirebilecek bir durumu olmadığını gösteriyor" dedi.

 

Kınıklıoğlu,"Oylamanın sonucu biter bitmez üç dakika sonra yazılı bir açıklamayla büyükelçimizin istişareler yapmak için Türkiye’ye geleceğini duyurduk. Bizim ağırlığımıza, bizim vakarımıza ve bizim onurumuza yakışan ve diplomatik lisanda çok iyi anlaşılacak tepkinin birincisini verdik. Ayrıca sayın Başbakanımızın açıklaması var; “Bu tasarının daha fazla ileri gitmeyeceği konusunda garanti gelmedikçe büyükelçimizi yollamayacağız.”  Şimdi soruyorum sizlere, 1980’lerin Türkiye’si Dünyanın süper gücüne bunu yapabilir miydi? Yapamazdı. Yapamadığını da geçmişte gördük.

Akman; “Ezberleri bozduk!”

Kınıklıoğlu’nun ardından kürsüye gelen AK Parti Çankırı Milletvekili Dr Nurettin Akman, çözülmez denilen meseleleri kısa sürede çözdüklerini belirterek Çankırı’da ezberleri bozduklarını söyledi.

Şubat ayı içerisinde 160 trilyon keşif bedelli Hamzalı Barajının ihalesini yaptıklarını, bundan önce Çankırı tarihinde en büyük yatırımın Güldürcek barajından gelen içme suyu projesi olduğunu bu anlamda Çankırı tarihinde en büyük yatırımın 160 milyon lira ile Hamzalı Barajının yapım projesi olduğunun altını çizdi. Akman, 260 milyon liralık Koyunbaba barajı ihalesinin de 2011 yılında gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde üniversitenin kampus ve alt yapı ihalesini 35 milyon lira ile yaptıklarını, hafta içerisinde 16 milyon liralık Adliye Sarayı ihalesinin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Yıldızlar Holdingin Kurşunlu’da yapmış olduğu seramik fabrikasının 1 Kasım itibarıyla üretime başlayacağını ve burada 1500 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Akman, “Fabrikanın 2014 yılında tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla burada 3000 insanımız çalışacak. Çankırı’nın bugüne kadar verdiği göç bundan sonra Üniversitemizin yüksekokullarını ilçelerimize kaydırması, TOKİ’nin icraatlarıyla göç alan bir il konumuna gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu,  İl Başkanı İdris Şahin, Belediye Başkan vekili Celal Kaman, meclis üyeleri ilçelerden gelen parti mensupları katıldı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER