banner198

Bölükbaşı;Toprak parçası değil bir çakıl parçası alamazlar!

TÜRKAV Çankırı şubesi 18 Mart Çanakkale Zaferi çerçevesinde bir konferans düzenledi.

Bölükbaşı;Toprak parçası değil bir çakıl parçası alamazlar!
banner145

TÜRKAV Çankırı şubesi 18 Mart Çanakkale Zaferi çerçevesinde “Çanakkale Geçilmez adlı bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler çerçevesinde Prof.Dr. Abdurrahman Küçük tarafından Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde halka açık olarak “Ne Açılım, Ne Bölünme Bir Bütündür Türkiye” Konulu Konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TÜRKAV şube başkanı İsa Bölükbaşı, “Bin yıldır yaşadığımız, en değerli varlık bildiğimiz bu topraklar ne hainlikler ne savaşlar gördü. Haçlı seferleriyle başlayan 93 Harbi, Çanakkale ve Kurtuluş savaşıyla bu süreç devam etti. Savaşarak Müslümanları yenemeyeceğini anlayan batılı güçler Türk milletini içten yıkmak için yerli işbirlikçi güçlerle Bizans oyunlarına başvurdular” dedi.

Bölükbaşı,”Dün Osmanlı İmparatorluğu dönemimde 600 yıl dinlerine, dillerine müdahale etmeden bu topraklarda yaşayan Ermenileri ayaklandıranlar, 80‘den önce sağ-sol, suni-alevi diye ayrıştırmaya çalıştılar. Seksenden sonra ASALA terör örgütü ile elçiliklerimize saldırıp başaramadıklarını bu sefer Kürt kimliğine bürünerek aziz vatanımızı bölmeye çalışan çeşitli oyunlar yapan Ermeni bozuntusu PKK terör örgütüyle devam etmişlerdir. Terörle de bir yere varmayacaklarını anlamış olacaklardır ki “Demokratik açılım” adı altında PKK terör örgütünü siyasallaştırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var! Oda Türk milliyetçilileri oyunu görebilecek güçtedir. Binlerce vatan evladının kanlarıyla çizdiği Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını kimse değiştiremeyecektir.  Atalarımızın kanlarını dökerek suladığı bu vatandan, verilecek toprak parçası değil bir çakıl taşı dahi yoktur!” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Prof.Dr. Abdurrahman Küçük geçmişimizden bugüne kadar Türk tarihinde farklı bir yeri olan Çankırı’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Çanakkale Zaferinin 95. yıl dönemi dolayısıyla şehitlerimize şükran borcumuzun olduğunu söyleyen Abdurrahman Küçük,” Açılım adı altında Türkiye’yi yeni sorunlarla baş başa bırakmak istendiğinin altını çizdi. Türk tarihinde Malazgirt Zaferinin önemli bir dönüm noktası ve 1071 tarihinin Türk milletinin Müslüman harcıyla yeniden yoğrulmasının ve kardeşliğinin pekiştiği bir süreç olduğunu belirten Küçük, “Bin yıl az bir süre değildir. Biz bu binyılda karışmış, kaynaşmış et ve tırnak olmuş insanları akıllarında yok iken yeniden ayrıştırmaya çalışıyoruz. Kaldı ki hepsi aynı soyun boyları olduğu ve arada ufak nüans farkları bulunmalarına rağmen, nüansları büyük farklılık olarak göstermek isteyenler var! Dün cephede yenemedikleri bu milleti açılım adı altında ayrıştırıp, aralarına fitne ve fesadı sokarak yeniden dünyanın önüne av diye sunmak istiyorlar” diye konuştu.

Birileri ısrarla azınlık icat etmeye çalışıyor diyen Küçük, Amerika’nın yüz yıl önceki arşivleri açıldığında “Türkiye’nin parçalanma planı ve Amerikan politikaları” diye kitap çıktığını, öbür taraftan İngiliz arşivlerinde; Türk ve Arap Müslümanlar arasına bir tampon Kürt devleti kurulmasıyla ilgili projelerin ortaya çıktığını belirtti. Küçük,” Çünkü, açılım kendinden oluşan bir olay değil diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER