banner198

Bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır

Milletvekili Hüseyin Filiz, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 75. Yıldönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

Bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İstiklal Marşımızın Yazarı Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. Yıldönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

Hüseyin Filiz’in basın açıklaması;

’’Milli şairimiz ‘Acaba İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?’ diyenlere;  ‘Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu İstiklal Marşı yazmaya mecbur etmesin’ diyerek cevap vermiştir.

Yüce bir millet ve onun şanlı mensupları olarak, bayrağımızı dimdik ayakta tutmak ve onu ebediyen dalgalandırmak için, her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir, İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven, bugün de ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. O zor günlerde yaşadığımız sıkıntıları unutmamalı şu rahat günlerimizin kıymetini bilip devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır.

Topyekûn bir milletin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımızın Yazarı Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. Yılında saygıyla anıyor, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle yâd ediyor, Allahtan rahmet diliyorum. Çankırılı hemşerilerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER