banner198

Bu zihniyetle Çankırı Belediyespor yönetilemez!

Çankırı Belediyespor kulübü eski başkanı Celal Kaman düzenlediği basın toplantısıyla hakkında söylenen iddialara cevap verdi.

Bu zihniyetle Çankırı Belediyespor yönetilemez!
banner145

Çankırı Belediyespor kulübü eski başkanı Celal Kaman düzenlediği basın toplantısıyla hakkında söylenen iddialara cevap verdi.

Celal Kaman Çankırı Belediyespor futbol şube sorumlusu Emirali Can’ın geçtiğimiz Pazar günü basına gönderdiği ve bazı yayın organlarından yayımlanan basın duyurusundaki eleştirilerle ilgili basın mensuplarının karşısına çıktı.

Yalan yanlış haberlere açıklık getirmek amacıyla bu toplantıyı yaptığını belirten Celal Kaman, “En son 8 -14 Mart tarihinde yayımlanan Aksiyon dergisinde Çankırı Belediyespor Kulüp başkanı Sevda Karali Şireci’nin verdiği demeç ve futbol şube sorumlusu Emirali Can’ın basınımıza gönderdiği haberlerle ilgili tarafıma yapılan eleştirilere açıklama getirmek istiyorum” dedi.

İftira atılıyor!

Toplantıya Aksiyon dergisinde yer alan eleştirileri cevaplandırarak başlayan Celal Kaman, “Öncelikle Aksiyon dergisinde kulüp başkanı Sevda hanımın bir demecindeki bölümü söyleyeyim, ‘Bir baktık ki üç lira borçla devir aldığımız kulüpte insanlar 23 lira alacağı olduğunu söylediler’. Böyle bir şey varsa bugüne kadar üç liralık borcu olan hangi kişinin 23 lira borcu oldu. Bir tane örnek versinler. Resmen açıkça söylüyorum iftira atılıyor. Yine maalesef demecinin bir yerinde “Sistemde sorunlar var! Öncekiler benden sonra tufan düşüncesiyle bakmışlar bu işe’ demiş. Şahsım ve arkadaşlarım bizden sonra yönetime kimin geleceğini bilmiyordu. Böyle bir zihniyetle hiçbir zaman biz böyle bir kulüp yönetimi yapmadık” dedi.

Futbolcuları biz mi gönderdik?

Celal Kaman Aksiyon dergisinde kendisine yönelik eleştirilere cevap vermeye devam ederek,  “Kendisi 6 Ağustosta koltuğa oturmuş ama elinde hiç bir oyuncu yoktu diyor. Sözleşmesi devam eden futbolcu arkadaşlarımız vardı. Ayrıca hiçbir kulüpte sezon sonu futbolcu kalır diye bir kuralda yok! Futbolcuların beyanıyla bize devredilen borçlar arasında uçurum vardı diyor. Burada önemli olan Futbolcunun beyanı değil evraktır. Sevda hanıma kendisi tarafından verilen dosyada 924 bin 820 lira borcu bilerek ve kabul ederek aldı. Bu belge Sevda hanımın genel kurul yapmadan önce belediye meclis üyelerine kendisi tarafından dağıtılan dosyada var. Kulüp devredilirken onlara verilmiş ki o evrak dosyada var” şeklinde konuştu.

Ellerinde kara, sürecek yer arıyorlar!

Kaman, ”Ve yine Aksiyon dergisinde bir sezonda iki takım kurduk diyorlar. Sezon ortasında futbolcuların parasını ödemediysen ve futbolcular gittiyse eski yönetimin bunda sucu ne ben anlayamadım doğrusu. Futbolcuları Celal Kaman ayarttı futbolcularla yemek yedi eski futbolcularla toplantı yaptı. Bir tane belge ya da şahit göstersinler. Kendi kaptanları Serhat gidene kadar telefondan görüştüysem en şerefsiz insanım. Ama ellerinde kara sürecek yer arıyorlar. Kendi başarısızlıklarını bu şekilde kapamaya çalışıyorlar. Mehmet Fahir Genç’le ilgili eleştiriler var. Mehmet Fahir Genç’i getirdiğinde övgüler düzen yine bu yönetimdi. Şimdi Mehmet Fahir Genç’i gönderdiler. Hocanın ne dürüstlüğü ne antrönerliği kaldı. Hemen arkasından karalar çalınmaya başlandı” dedi.

 

Kaman, “En son futbol şube sorumlusu Emirali Can bey basın duyurusunda diyor ki,’ Temmuz 2009 tarihinde sayın İrfan Dinç, Sevda Karaali Şireci’yi telefonla arayarak Çankırı Belediyespor’un zorda olduğunu ve yeni sezonda sahaya çıkamayacağını aktardı.’ Böyle bir konuşma olmamıştır böyle bir şey yaşanmamıştır. Evet, Çankırı Belediyespor kulübünün borcu vardı ama sahaya çıkamama gibi bir durumu yoktu. En basitinden örnek vereyim Sevda Hanım ve kendi şahsı istifa ettik dediğinde Çankırı Belediyespor’a sahip çıkan Çankırı Belediyesi oldu” dedi.

Kaman,”Kulübün devamının sağlanması için bilgi belgeler öz kaynaklar ve benzeri işlemler o gün ki kulüp başkanı Celal Kaman’ın tatile gitmesi sebebiyle alınamadı diyor. Ben istifamı 6. ayda verdim ve o gün burada sizlerin karşısında açıkladım istifamı. Benim istifamdan sonra yönetim kurulum işi kongreye götürdü yeni bir yönetim oluşturuldu. Yeni yönetim yeni bir kongre yaparak Sevda hanıma kulubü devretti. Yine çok ilginç Celal Kaman’ın tatile gitmesi ve normal zamanda dönmemesi nedeniyle deniyor. Tatilden normal zamanda döneceğim diye bir kural yok! Ben devlet memuru değilim aynı zamanda kulüp başkanı da değilim. Ama yine suçlu Celal Kaman ilan ediliyor. Ve Çankırı Belediyespor kulübüyle ilgili herhangi bir devir teslim yapılmadığını söylüyor. Bir genel kurul yapılırda kulüp devredilirde hiç bir şey teslim edilmez mi?” diye sordu.

Yapılan basın duyurusunda devredilen derme çatma bilanço ve mevcut durum arasında farktan bahsedildiğini belirten Kaman, “Hani bilanço yoktu, hiçbir evrak almamışlardı. Şimdi basın duyuruların da derme çatma bilançodan bahsediliyor” dedi.

Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.’nin dernekle yapılan bağımsız denetim sözleşmesine istinaden kendisinden yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile ilgili bilgiler istendiğini söyleyen Kaman,” Bir kulüp devredildiğinde aradan 8 ay geçtikten sonra yönetim ve denetim kurulu üyeleri defteri bizde olur mu? İkinci madde ise 41 tane belge istiyorlar. Karar defteri istiyorlar. Karar defteri olmadan bunlar nasıl genel kurul yaptı.  Karar defteri olmadan üye kayıtlarını dahi kendileri yapamazlar. Çünkü üye kayıtlarının karar defterine işlenmesi lazım. Eğer biz size bunları devretmediysek siz kendi üye kaydınızı nereye yaptınız? Yöneticilerin dönem içinde aldığı ücret soruluyor.  Benim hiçbir yöneticim 5,5 yıl içinde bir lira ücret almadılar. Futbolcularla yapılan sözleşmeler isteniyor. Bir apartman yönetimi bile devir edilirken eski evraklarını alıyorlar. Bu arkadaşlarımız hiçbir şey almadan karar defteri üye kayıt defteri almadan nasıl yönetimi devir aldılar” diye sordu.

Yine diyor ki ‘Artık yapamıyoruz bırakıyoruz deyip aylardır kendi bütçemizden harcadığımız ve içinde kimsenin “1 lira” katkısı olmayan bütçemiz onaylanmayana kadar!’ Yani onların bütçesini onaylasaydık hiçbir şey olmayacakmış. Bir lira katkısı olmayan diyor. Kendilerinin bıraktık demelerinden sonra kulübün 3 aylık internet parasını dahi yatırmadılar. Kendi cebimizden yatırdık. Hanımefendi istifa edip kulübü sahipsiz bıraktığında kulüp menajeri gelip ağladığında ve kurban bayramında çocuklar parasızlıktan evlerine gidemedikleri hafta şahsımın belediye sporcularının dağıttığım paranın evrakı burada. Kimsenin katkısı yok diyorlar. 25 bin lira cebimden ödedim. Bu parayı cebimden vermiş olmama rağmen futbolcularla arasında olan ihtilaftan dolayı federasyona bunu belge olarak fotokopisini koyan kendi yönetimleri. Kendileri ödemiş gibi futbolcu alacaklarından düşürdüler. Eğer kendileri ödediyse gelip benim paramı versinler. Genel kaptanları şahit onun huzurunda dağıtıldı bu para. Ama bunu sanki kendi ceplerinden vermiş gibi, öbür tarafta da bir lira katkısı olmayan diyorlar.

Harcamadıkları parayı kulübe bağışlayalım diyorlar

Teknik direktörleri beni arayıp başkanım bugün kulüpte yemek çıkmadı öğlen yemek yiyemedik dediklerinde onları yemeğe götüren kimdi acaba.  Bugüne kadar yaptıkları harcamayı kulübe bağışlamaya hazırız diyorlar. Kendileri çok ekonomik oldukları için kulübe altı ayda 740 bin lira para harcadıklarını söylüyorlar. Kültür, sanat ve spor gideri144 bin lira, teknik personel ve futbolcu gideri 454 bin lira. Biz bunların belgelerini sorduğumuzda hatta genel kurulda yine sordum. Harcanmayan paranın hala biz yarısını kulübe bağışlayalım diyorlar. Senin böyle bir harcaman yok ki zaten. Ziya Baran Şabanözü Bakırlı köyü dernek başkanının kulübe koyduğu 308 bin liralık icra ne olduğu hala muamma. Yine İbrahim Tuncay Sevilmen ve Emirali Can’ın koydurmuş olduğu 250 şerden 500 bin liralık temlik niye kondu niye kaldırıldı hala açıklayamadılar.

Yine bir adet otobüs ve düğün salonu personelinin geri çekildiğinden bahsedilmiş. Düğün salonu ajandasını kendileri istifa ettiğinde biz bu işi yapmıyoruz diye belediyeye bırakan kendileri. Düğün salonunun iş merkezi yönetimine ödenmeyen 24 aylık aidattan bahsediyorlar. Biz yönetimi 2009’un ilk altı aylık ödenmeyen aidatla bıraktık. 24 ay olması için 18 ay daha geçmesi lazım 8 ay daha geçti olsa olsa 14 aylık aidat borcu olur. Bunlar toplamayı dahi bilmiyorlar. Ayrıca Fatih stadının elektrikleri hala kesik yaklaşık beş ay oldu.

Otobüsün alınma meselesine gelince bu yazı basında çıktığı gün alındı. Belediye başkanımız o gün bu yazıyı okuyunca madem alındı diye yazıyorlar talimat verdi ve otobüsü geri çekti.  

Bu zihniyetle Belediyespor yönetilemez!

Şahımın ortak olduğu LPG şirketinden kamp eğitim merkezine alınan üç aylık mutfak tüpü parasını hala ödemiyorlar. En son genel kaptanı aradık İzzet Bey burası şirket buranın parasını ödemek zorundasınız tamam ben söyleyeyim dedi. Bir hafta sonra kendisini yeniden aradım. ‘Ben Sevda hanıma söyledim. Kendisi icraya versin alsın’ demiş. Bende siz utanmazsanız ben hiç utanmam dedim. Bu zihniyetle Çankırı Belediyespor yönetilemez! Benim beş yıllık döneminde ne bir futbolcumdan ne bir esnafımdan bir lira icra yaşamadık ve yaşatmadık. Gününde ödeyemediğimiz zaman oldu gittik karşılıklı konuştuk ikna ettik.

Özellikle kaybedilen bir şeyler var!

Bulunamayan araçlardan bahsediliyor. Belediye tasarruf tedbirlerinden dolayı sıfır araç alamıyordu ya hibe olacak yada kiralama yöntemiyle alacaktı. Biz de o zaman gittik görüştük taksitlere böldük 36 ay krediyle Laguna marka otomobili aldık ve belediyeye makam aracı olarak sözleşmesini yaparak kiraladık. Belediyeden alınan kiralama parası bizim o taksitleri ödedi. Hem belediye kullandı hem de Belediyespor’a bu şekilde bir gelir elde etmiş olduk. Ambulans öyle değil daha önceki yıllarda alınmış belediyenin ambulansı zaten halkımıza hizmet veriyor. Ben göreve geldiğimde aynı şekildeydi bıraktığımda aynı şekildeydi. Araba kendilerine gösterildi araç bitmiş şuanda motoru kullanılmaz durumda. Ben şunu anlamıyorum sekiz ay sonramı akılarına geliyor. Ama onlara göre evrakta, araçta kayboluyor. Kaybolan bir şey yok! Özellikle kaybedilen bir şeyler var. Çankırı Belediyespor kulüp binasından evrakların alınıp Ankara’ya taşınması var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER