banner198

Buğday Pazarı mahallesi sakinleriyle buluştu

Başkan Dinç Muhabbet Toplantıları nın ikincisinde Buğday Pazarı mahallesi sakinleriyle buluştu.

Buğday Pazarı mahallesi sakinleriyle buluştu
banner145
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Muhabbet Toplantıları”nın ikincisinde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile Buğday Pazarı mahallesi sakinleriyle buluştu.

 

Atatürk Bulvarı’nın devamında belediye tarafından kamulaştırılan alanda gerçekleşen buluşma, halk konseri ile başladı.

 

Sonrasında alana gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verirken vatandaşların da görüş, öneri ve şikayetlerini yerinde dinleyerek, onları birim müdürleri ile buluşturdu. Başkan Dinç’in konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde geçen halk buluşmasında birim müdürleri, vatandaşların sorularını cevaplayarak öneri ve isteklerini not aldılar.

 

 

Meydana kurulan platform üzerinden Buğday Pazarı Mahallesi sakinlerine seslenen Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldiğinde Çankırı’nın en önemli iki problemi olan hava kirliliği ve içme suyu problemlerini nasıl çözdüğünü anlattı. Başkan Dinç, Atatürk Bulvarı’nın devamında Buğday Pazarı Mahallesi için çok önemli bir noktanın kamulaştırıldığını belirterek “Şu an üzerinde durduğumuz alan, Çankırı’nın kanayan bir yarasıydı. Çok kısa zamanda buradaki viraneleri ortadan kaldırarak alanı temizledik. Bu mahalle ile ilgili çok projemiz var ve bunlar Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte hayata geçmeye başlayacak.

 

Yeni Çarşamba Pazarı çevresindeki yolları da açarak halk pazarını buraya taşıdık. Yakın zamanda ihaleye çıkacak olan hanımlara yönelik 80. Yıl Eğitim ve Kültür Merkezi, hem mimarisi ile hem de iç kullanım alanlarıyla Türkiye’deki en güzel merkezlerinden biri olacak. Zaten siz hanımlar için ne yapsak azdır. Sizler ne kadar donanımlı olursanız neslimiz de o kadar donanımlı olur. Biz biliyoruz ki; geleceğimiz, hanımlarımızın hünerli ellerinde gizli” diyerek sözü halka bıraktı.

 

 

Halk meclisi havasına dönüşen toplantı, hem vatandaşlar hem de belediye yetkilileri açısından verimli geçti. Vatandaşlar, Başkan Dinç’in açık havada, insanları yerinde dinleme isteğini ve şeffaf belediyecilik anlayışını bir kez daha takdir ettiler.

Halk buluşmalarında Başkan Dinç’in çocukların sevgisini kazandığı gözlerden kaçmazken program sonunda çocuklara şeker ve balon dağıtıldı.

 

Başkan Dinç, Çankırılılara “daha iyi hizmet daha iyi yaşam” sunmak amacıyla farklı mahallelerde gerçekleştirdiği halk buluşmalarına devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER