banner198

Bugün birlik ve dirlik zamanıdır

Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz Kurşunlu ilçesinde seçim çalışmalarına devam etti.

Bugün birlik ve dirlik zamanıdır
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz Kurşunlu ilçesinde seçim çalışmalarına devam etti.

Milletvekili adayları ilçe başkanlığı önünde Kurşunlu İlçe Başkanı İsmail Tepeçam, İl Genel Meclis Üyesi Niyazi Erince, Sivricek Belediye Başkanı Dursun Yeşilçimen ve partililerce karşılandı. İşyerlerini ziyaret eden Şahin ve Filiz, Yıldızlar Holding’in kurduğu Söğütsen Seramik fabrikasını giderek incelemelerde bulundu. Çavundur, Hacımuslu ve Sivricek beldelerine uğrayan Ak Parti milletvekili adayları daha sonra Çankırı’ya dönerek Beşdut Derneği ve KAİMDER’i ziyaret ederek günü tamamladı.

İlk olarak Kurşunlu Çarşı içinde toplanan vatandaşlara selamlama konuşmasında bulunan Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, birbirinden değerli iki adayla huzurlarına çıktıklarını söyleyerek hizmetlerin devamı için 12 Haziranda destek istedi.

 

Doğudaki hiçbir bölge bu haklara sahip değil!

Daha sonra söz alan Ak Parti Çankırı Milletvekili adayı Hüseyin Filiz, Kurşunlu’da yaklaşık 30 yıl ticaret yaptığını, köy köy gezdiği sevdiği bir ilçe olduğunu anlattı.

Kurşunlu’nun yol sorunlarını bildiklerini ifade eden Filiz, “Çevre bakanlığında desteklenecek olan kanalizasyon yatırımlarını biliyoruz. Kurşunlu’yu Korgun’a bağlayan Hocahasan yolunun da yol yapımını takip edeceğiz. Yatırımların da takipçisi olacağız. Bu yatırımlar hükümetsiz olmaz. Çünkü Çankırı’yı kalkınmada öncelikli 4. Bölge yapan Ak Parti hükümetidir. Eğer kalkınmada öncelikli olarak bu bölge alınmasaydı, bu yatırımlar buraya gelmezdi ve Kurşunlu da tercih edilmezdi. Bugün yıllardır doğu vilayetlerinin kalkındığını, teşviklerin çoğunun oraya gittiğini düşünüyoruz. Kalkınmada öncelikli 4. Bölge olmamızdan mütevelli doğudaki hiçbir bölge bu haklara sahip değildir. Biz Kurşunlu için yollara koyulduk ve her türlü yatırım için sizin hizmetkarınızız” diye konuştu.

Kurşunlu Ak Parti iktidarında tekrar özüne döndü!

Filiz’in ardından halka hitap eden Av. İdris Şahin, Kurşunlu’nun kendileri için çok ayrı bir önemi sahip olduğunu söyledi.  

Geçmiş dönemlerde bağrından çok önemli şahsiyetler çıkartan Atkaracalar ve Bayramören’i ilçe merkezi yapan Kurşunlu’nun, 1960’lardan sonra büyük göç vererek nüfusunu hızla kaybettiğini söyleyen Şahin, Ak Parti İktidarı’nın gerçekleştirmiş olduğu teşvik yasası ve buna bağlı olarak da tarım ve hayvancılığı destekleyen projeleriyle Kurşunlu’nun tekrar özüne döndüğünü hatırlattı.

Şahin, “Kurşunlu içerisinde bir kısım hemşerilerimiz,’ Buraya yatırımı yapan Yıldızlar Holding özel bir kuruluş. Bunu Ak Parti iktidarı olarak nasıl sahipleniyorsunuz?’ gibi bir düşünceye sahipler. Bu nokta’da Seramik fabrikasıyla ilgili bir hatıramı anlatmadan geçemeyeceğim. Yıl 2004. Benim il başkanı olduğum bir süreç. İçinizdeki Kurşunlulu arkadaşlar da il yönetim kurulundaydı. Değerli hocamız Hikmet Özdemir Bey, “Kurşunlu’ya bir yatırım geliyor. Dünyanın en büyük seramik fabrikasını kuracak. 1 milyon metrekare kapalı alanı olacak” dediğinde il teşkilatı olarak bizler de inanamamıştık. Hükümetimiz öyle büyük teşvik imkânları verdi ve bu yatırımcı büyüğümüzün önünü öyle bir açtı ki, bugün orada o binaları görürken gurur duymamam, Ak Parti’ye hizmet etmemek, Ak Partili olmaktan onur duymamam mümkün değil” dedi.

Özellikle Çankırı’yla Kurşunlu’nun bağlantı yollunun önemini vurgulayan Şahin, Çankırı’yı besleyebilecek büyüklükte olan Çerkeş, Atkaracalar, Bayramören ve Kurşunlu’nun  yol sebebiyle tercihlerini Ankara’dan yana kullandıklarını hatırlattı. Bu ilçelerin Çankırı’ya gelmesi için Korgun’u Kurşunlu’ya bağlayan Hocahasan yolunun mutlak suretle standardının yükselmesi gerektiğine işaret eden Şahin,”Kurşunlu ve Devrez arasının ihalesi yapıldı. Ben inanıyorum ki  bu standardı yüksek yol, Kurşunlu’yu Çankırı’ya bağlayacak. Nasıl kalpten giden damarlarda aorttan ayrılan büyük damarlar insan sağlığı açısından güçlü olursa, emin olunki bu yolları gerçekleştirdiğimiz zaman Çankırı daha güçlü, Kurşunlu daha güçlü olacak ve ülkemiz müreffeh ve güçlü bir Türkiye olarak 2023 yılında dünyanın parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.

Şahin, “İstikrarın sürmesi ve Kurşunlu’nun büyümesi için, bu topraklarda alevlenen sanayi alevinin inkişafa uğrayabilesi için daha da yükselmesi için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Bugün birlik ve dirlik zamanıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

İşyerlerini ziyaret eden Şahin ve Filiz, Esnaf Sanatkarlar Odası Kurşunlu Kaymakamlığı ve Söğütsen Seramik fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çavundur, Hacımuslu ve Sivricek beldelerinde çoşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Ak Parti milletvekili adayları daha sonra Çankırı’ya dönerek Beşdut Derneği ve KAİMDER’i ziyaret ederek günü tamamladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER