banner198

Büyük göçük Meclis gündemine taşındı

MHP Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu, göçükle ilgili, Ulaştırma Bakanı M. Habib Soluk a yazılı soru önergesi verdi.

Büyük göçük Meclis gündemine taşındı
banner145

Kastamonu-Ankara Karayolunun Ilgaz İnköy mevkiindeki çok şeritli yolda 31 Mart 2011 Perşembe sabahı yaşanan büyük göçük Meclis gündemine taşındı. MHP Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu, göçükle ilgili, Ulaştırma Bakanı M. Habib Soluk’a yazılı soru önergesi verdi.

 

Serdaroğlu, önergesinde, çok şeritli yolun iki şeritlik bölümünün tamamen göçtüğünü, şans eseri, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, yolun daha birkaç ay önce müteahhit firmadan teslim alındığını vurguladı. Karayolunda göçükten önce çatlaklar olduğu yönünde şikayetlerin bulunduğunu da kaydeden Serdaroğlu, yolun kalan tek şeridinde de göçük tehlikesi bulunduğu, bu nedenle servis yolu yapılarak, yolun tamamen trafiğe kapatılabileceği şeklindeki çok çeşitli iddialara dikkat çekti.

 

Mehmet Serdaroğlu, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk’a şu soruları yöneltti:

 

1-Göçük yaşanan ve birkaç ay önce teslim alınan yol hangi müteahhit firmaya yaptırılmıştır?

 

2-Göçükten önce yolda çatlaklar bulunduğu ve ulaşımın tek şeritte düşürüldüğü iddiaları doğru mudur? Doğru ise göçük yaşanmadan yol neden trafiğe kapatılarak, hemen tamirata alınmamıştır?

 

3-Müteahhit firmanın ve karayolu ekiplerinin kusuru olup olmadığı yönünde bir soruşturma yapacak mısınız?

 

4-Sorumlular hakkında ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

 

SERDAROĞLU UYARMIŞTI !

 

Öte yandan, Mehmet Serdaroğlu, Ankara-Kastamonu bölünmüş yol çalışmaları ve özellikle İndağ mevkiinde yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili 2010 Mayıs ve Haziran aylarında iki soru önergesi vererek, yolların kalitesizliğine ve yaşanan sorunlara dikkat çekmişti.

 

Serdaroğlu, geçen yıl verdiği önergelerinde, yol yapım çalışmalarının çok uzadığını özellikle Ankara Çankırı arasında yapılan yolların kalitesiz olduğunu, yapılan yollarda çökme ve dalgalanmalar olduğunu belirterek, yeni yapılan yolların 1-2 yıl içinde kullanılamaz hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti. Serdaroğlu, Ulaştırma Bakanı’na “Özellikle Ankara-Çankırı Karayolunda seyahat ederek, yeni yapılan yolu denetlemeyi düşünüyor musunuz? Diye sormuş ancak, her iki soru önergesi de Ulaştırma Bakanı tarafında cevapsız bırakılmıştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER