banner198

ÇANFED her geçen gün giderek büyüyor...

ÇANFED’in Anadolu yakasındaki gecesi Çamlıca’da İskender-2 restorantta geniş bir davetli katılımı ile dün gece gerçekleşti.

ÇANFED her geçen gün giderek büyüyor...
banner145

ÇANFED’in Anadolu yakasındaki gecesi Çamlıca’da İskender-2 restorantta geniş bir davetli katılımı ile dün gece gerçekleşti.

 

İstanbul'da yaşayan Çankırılıları bir araya getiren organizasyonlara ardı ardına imza atan ÇANFED, her geçen gün hızla Çankırılı tabanından destek ve ilgi gördüğünü geçtiğimiz akşam yine kanıtladı.

 

İlki 15 Mayısta gerçekleşen gecenin ikincisi Çamlıca-İskender’2 restorantta başta Çankırı’nın duayenlerinden Nevzat Ayaz olmak üzere, İstanbul Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Başkan Yardımcısı İlker Karataş, işadamlarından İsmail Işık, Mehmet Güneş, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, yamaç paraşüt sporu ile birlikte Bayramören’i ülke ve dünya gündemine taşıyan Tahsin Tekin ile birlikte sanatçı Neşe Dilekçioğlu da geceye söylediği birbirinden güzel türkülerle renk kattı.

 

ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç yaptığı konuşmada; Çankırılıların sağcı-solcu, şu ilçeli-bu ilçeli, alevi-sünni, galatasaraylı-fenerbahçeli, içki içen-içmeyen, şu partili-bu partili olabileceklerini, ancak federasyonun bu guruplardan herhangi birine ait olması beklentisinin hiç kimsede olmaması gerektiğini ifade etti. “Bu farklı gurupları Çankırı ortak paydasında bünyesinde toplayan federasyonumuzun logosu bu nedenle çok renkten oluşan Ç harfidir" dedi.

 

Özenç, konuşmasında, kültürel ağırlıklı bir çalışma yaptıklarını, 2 adet kitap bastırdıklarını, portföy oluşturmak amacıyla bir sigorta şirketiyle anlaşma yaptıklarını ve hemşerilerimizin bu sigorta şirketine sigortalarını yaptırmaları durumunda federasyonun giderlerini buradan elde ettikleri gelir ile karşılayacaklarını, özellikle binlerle ifade edilen poliçe sayısına ulaştıklarında diğer sigorta şirketleri ile de anlaşmak üzere pazarlık yaparak hemşerilerimizin daha ucuza sigorta yapmalarının sağlanacağını, İşsiz gençleri iş bulabilmesi için www.kariyer18.com adlı web sitesini bugün yayına koyduklarını söyleyen Özenç, bundan böyle eleman arayan hemşerilerimizle iş arayan hemşerilerimizi buluşturacak bir web sitesine sahip olunduğunu ve tüm Çankırılıların bu siteye sahip çıkmaları durumunda memlekete dönüşün bile hızlanabileceğini, ayrıca, Çankırı'daki işverenlerin kalifiye eleman bulma konusunda daha rahat olabileceklerini ifade ederek uzaktan yakından gelerek geceye katılan tüm konuklara teşekkür etti ve organizasyondaki başarısından dolayı ÇANFED Anadolu Yakası temsilciliği Başkan ve yöneticilerini kutladı.

 

 

 Geceye Çankırılı işadamlarından Altıniş firması sahibi Mehmet Güneş ile birlikte Kurukahveci firmaları sponsor olarak destek verdiler. Gecere konuşan Nevzat Ayaz "Geçmişte İstanbul'da yaşayan Çankırılılar Çankırılı olduklarını söylemekten imtina ederlerdi. Bugün geldiğimiz nokta hayli sevindiricidir" derken ÇANFED yöneticilerin ede teşekkür etti.

 

Geceyle ilgili fotoğrafları sizlere sunuyoruz.
Not: Fotoğraflar www.canfed.org.tr sitesiden alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇANFED'in Çamlıca'daki gecesinde bir konuşma yapan Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar "Çankırılılar nüfus olarak yeterince Çankırı'da yoklar. Siyaseten de yoklar! 3'ten 2'ye bire düştü. 2'den 1'e düşerse ne olur bilemiyorum! Bu yüzden başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa, Karabük, Kırıkkale gibi şehirlerimizde yaşayan Çankırılıların güç birliği içerisinde hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili de seçilecekse Çankırılı olmalı, belediye başkanı da seçilecekse Çankırılı olmalı. Siyasi güç açısından Çankırılı'nın gücü ortaya konulmalı. Bu duygularla birlikteliklerimizin sürekli ve geniş katılımlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Geceye katılan Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can "ÇANFED olarak İstanbul'da güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Bu konuda yönetim kurulunun başarılı çalışmalarını kutluyorum. Çankırı'dan dolu bir küpecik getirdik. İçine de Başkent'te yaşayan değerli hemşerilerimizin sevgi ve muhabbetlerini doldurduk." dedi.

Geceye söylediği türkülerle büyük renk katan değerli sanatçı Neşe Dilekçioğlu İstanbul'da böylesi bir gecede sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Birlik ve beraberlik içerisinde bir Çankırı istiyorum. Dernek ve vakfıların Federasyonlarda bir araya gelerek birlik ve dayanışma göstermelerini istiyorum. Ortak akılla büyük mesafeler alınacağını düşünüyorum. Böylesi bir gecenin organizasyonu yapan ÇANFED yönetimine de şükranlarımı sunarım."^dedi.

 

 

Geceye katılanlar bir arada olmanın keyfini çıkardılar. Özellikle ÇANFED Yönetim Kurulu üyeleri mayıs ayı içerisinde yaşadıkları yorgunluğu atmak için zaman zaman fırsat kolladılar.

 

 

 

 

Gecenin sonunda ÇANFED Yönetim Kurulu üyeleri geceye söylediği türkülerle büyük renk katan Çankılı sanatçı Neşe Dilekçioğlu ile birlikte objektiflere poz verirken görülüyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER