banner198

Çankırı Balı’na uluslararası tescil!

Türkiye’deki bal üreticilerinin yanı sıra 8 ülkenin katıldığı bu yıl ilk kez yapılan bal yarışmasında kendi kategorisinde Çankırılı İbrahim Meral’in balı ikinci oldu.

Çankırı Balı’na uluslararası tescil!
banner145

 Türkiye’deki bal üreticilerinin yanı sıra 8 ülkenin katıldığı bu yıl ilk kez yapılan bal yarışmasında kendi kategorisinde Çankırılı İbrahim Meral’in balı ikinci oldu.

 

Çankırılı arıcı Muharip Gazi İbrahim Meral, 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi’yle birlikte bu yıl ilk kez yapılan ve Türkiye’deki bal üreticilerinin yanı sıra 8 ülkenin katıldığı bal yarışmasında kendi kategorisinde ikinci oldu.

 

Çankırı Alanpınar köyünde yaşayan İbrahim Meral, 30 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "Profesyonel olarak arıcılığı 27 yıl önce yapmaya başladım. Daha önce arıcılık yaptığımı sanıyordum meğersem arıcılık kulaktan duyma eskilerin anlattığı yöntemleri uygulayarak yapılan bir iş değilmiş. Ben arılarla hobi olarak uğraşıyorum ama ne kadar hobi olarak yapsak da bu işi, onlarla en iyi şekilde ilgilenilmelidir. Ben kaliteye deneme yanılma yöntemi ile ulaştım. Tamamen organik olan ballar bilindiği gibi her derde devadır.  İnşallah bir daha ki sefer birinciliği elde ederiz." dedi.

 

Böylece Çankırı balının kalitesi sözde değil uluslararası otoritelerce de tescillenmiş oldu.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 22:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
KadirYavuz Çevdeci
KadirYavuz Çevdeci - 9 yıl Önce

Çankırı balı dünya birincisi olacak kadar kaliteli ve sağlıklı, benzer bir tahlilde yanılmıyorsam 1997-ila 1999 yıllarında yapılmıştı, yeter ki eko sisteme zarar vermeden para hırsına kapılmadan arıcılık yapılsın Dünya lideri oluruz An zer balını da geçeriz,
Bin nasihatten bir nusubet hayırlıdır! Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz yıllarda Çankırı da arısız bal üretiliyor vb. şeklinde Ulusal basında Çankırı aleyhinde haberler yer almıştı. Bu haberin çıkmasına da sahte bal üreticisinin Çankırı Balı diye satması satıcının da Çankırı lı çıkması neden olmuştu!
Uluslar arası yarışmada Çankırı balının ikinci olması küçümsenecek bir derece değil bilakis onur duyulacak bir derecedir. Sayın Üreticimiz İbrahim Merali cani gönülden kutluyorum. Çankırı Balını dünya ikinci yapması ilimiz adına gurur verici bir olaydır
Çevreci Kadir Yavuz

SIRADAKİ HABER