banner198

Çankırı Barosu Seçimlere Kilitlendi

Çankırı Barosu Genel Kurulu Çankırı Adliye sarayında yarın yapılıyor

Çankırı Barosu Seçimlere Kilitlendi
banner145

Çankırı Baro başkanı Av. İdris Şahin, Çankırı Postası’na önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, AK Parti İl başkanı olmasının Çankırı Barosuna yaptığı katkıyı, dizel motorla hareket eden bir aracın deposuna uçak yakıtı doldurulmasına benzetti.

Çankırı Baro başkanı Av. İdris Şahin’le birlikte, Av. Semih Değim ve Av. Mustafa Karagülle’nin aday olduğu seçimlerde son gün kulislerde büyük hareketlilik yaşandı.

Baro Başkanı Av. İdris Şahin’in ikinci dönem için adaylığını koyduğu seçimlerde, diğer iki aday saat 16.30 civarında 13 avukat arkadaşıyla birlikte toplantı yaprak Av. İdris Şahin’i devirme planları yaptı.  Güçlerini birleştirerek tek adayla seçime gitmek için birleşmenin çaresini arayan toplantıda, pazarlığın özellikle yönetim kurulu konusunda hızlandığı gelen bilgiler arasında yer almakta.

 Konuyla ilgili Çankırı Postası’nın sorularını kurmay heyetiyle birlikteyken cevaplandıran Av. İdris Şahin, birlikte hareket ettiği arkadaşlarının bir dönem daha başkanlık yapmasını istediğini belirterek bende arkadaşlarımın isteği doğrultusunda bir dönem daha aday oldum.

Geçtiğimiz iki yılda Baro’yu aldığı seviyeden daha iyi seviyelere getirdiğini ifade eden Şahin, "Adalet Bakanı, Yargıtay Başkanı, Yüksek Yargı üyeleri olmak üzere yurdun değişik yerlerinden baro başkanlarını ilimizde ağırlama fırsatı bulduk. Kendi başkanlığım döneminde, baro fiziki şartlarını değiştirdik, web sitesi ve pek çok ilde olmamasına rağmen bilgisayarla CMUK görevlendirme sistemini (OCAS) kısa zamanda oluşturduklarını" söyledi.

Siyasi mülahazalarla hareket etmeyiz

Yapılan çalışmalarla ilgili detayları yarın faaliyet raporunda sunacaklarını anlatan Şahin, Bizler hukukun üstünlüğüne, demokratik işleyişine, yargının bağımsızlığına inanmışlar olarak baro faaliyetlerini yürütüyoruz. Kesinlikle siyasi mülahazalarla hareket etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Şahin sözlerini devamında; “ekibimizde tüm siyasi partilerde aktif olarak görev yapan ve geçmişte görev yapmış arkadaşlarımızla hiçbir fikir ayrımı gözetmeksizin bir arada birleşerek sağduyulu bir ekip çalışması yürütmekteyiz. Yine bu kriter ve misyonu tüm arkadaşlarımın desteğiyle iki yıl daha yürütmek için bu göreve talibim” dedi.

İl Başkanlığım araç deposuna, uçak yakıtı doldurulmasına benzer

Kamuoyunda hem AK Parti İl başkanlığı hem de Baro başkanlığını aynı anda yürütmesinin tartışıldığını hatırlattığımız Şahin, AK Parti İl başkanı olmasının Çankırı Barosu'na yaptığı katkıyı, dizel motorla hareket eden bir aracın deposuna uçak yakıtı doldurulmasına benzetti. İktidar İl Başkanın Baro’ya kaybettireceği bir şey olmadığı gibi bilakis hem Çankırı Adliyesi ve Barosu’na hizmette çok daha faydalı olduğu, bizzat Baro avukatlarımız ve adliyedeki adli ve idari personelce net bir şekilde söylenmektedir. Eğer bu konuda sıkıntı olsa idi kanun koyucu buna bir düzenleme getirir ve iki görevin aynı anda yapılmasına düzenleme getirirdi” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan ve altı yönetim kurulu üyesinin belirleneceği seçimlerde üç üye denetleme, üç üye disiplin ve iki üyede  Barolar Birliği delegeliğine seçilecek. İki yılda bir yapılan baro seçimlerinde 61 avukatın oy kullanması beklenmekte.

Çankırı Barosu Genel Kurulu, Çankırı Adliyesi'nde yarın yapılacak..

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER