banner198

Çankırı Barosu tebligat kanunu anlattı

Çankırı Barosu değişen Tebligat Kanunu ve Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme paneli düzenledi.

Çankırı Barosu tebligat kanunu anlattı
banner145

Çankırı Barosu değişen Tebligat Kanunu ve Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme paneli düzenledi.

 

Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan panele Konuşmacı olarak Kanunun hazırlanmasında komisyonda da yer alan, Dr. Av. Ahmet Cemal Ruhi katılmıştır. Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu ve Yönetim Kurulu, Avukatlar, PTT çalışanları, Valilik çalışanları Belediye Çalışanları, Askerlik Şubesi Başkanlığı çalışanları ile Merkez Mahalle Muhtarları ve ilgili İdari birim çalışanları toplantı da yer almıştır.

 

Baro Başkanımız Av. Erkan Köroğlu açılış konuşmasında Çankırı Barosu olarak bildiklerimizi öğretmek, bilmediklerimizi öğrenmek, kendimize, mesleğimize, meslek örgütümüze ve her şeyden önemlisi toplumumuza emek vermek başlıca görevimizdir. Bu görevlerimizin gereği olarak bu tür paneller baromuzca yapılmaktadır. Yasalarda insanlar gibidir doğar, yorulur, yaşlanır, değişen ve gelişen sosyal ve teknolojik hayata uyum sağlayamaz bu gerekçelerle toplumumuzun neredeyse tamamını ilgilendiren tebligat kanunumuzun da bir çok maddesi Meclisimiz tarafından değiştirilmiştir. Panelimize katımınızdan dolayı şahsım ve Yönetim Kurulum adına tüm katılımcılara teşekkür ediyor sözü değerli hocama bırakıyorum diyerek panele geçilmiştir.

  

Panelde Dr. Av. Ahmet Cemal Ruhi hocamız Adrese dayalı kayıt sisteminin önemi üzerinde durarak vatandaşlarımızın mutlaka gerçek adreslerini yasadan da kaynaklanan zorunluluk gereği Nufus Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini belirterek bu bildirimi yapmayanların mesnetsiz icra takiplerine taraf olmadıkları davalara ve diğer kendilerini savunamayacakları hukuki haksızlıklara uğramak zorunda kalacaklarını belirti ayrıca panelde Tebligat Kanunu madde madde anlatıldıktan sonra uygulamada özellikle postacılarımızın ve muhtarlarımızın yaşadığı zorluklar soru cevap yöntemi ile anlatıldı panel tüm katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER