banner306
banner198

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçten en anlamlı mektup

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçten Şehit Yakınlarına Duygulu Mektup

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçten en anlamlı mektup
banner145

“Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten Şehit Yakınlarına Duygulu Mektup”
 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılı 150’ye yakın şehit ailesi ve yakınına mektup gönderdi. “18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelede şehit düşen asker, polis ve sivil memur yakınlarına gönderilen mektupta İrfan Dinç, “Sizler bize şehidimizin birer emanetisiniz. Bu emanete sahip çıkmak millet olarak hepimizin görevidir. Halkımızın bana tevdi ettiği Belediye Başkanlığım boyunca, sizler için ne yaparsak yapalım yeterli olmayacağına inanıyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.
 
Dinç mektubunu, “Kore’de savaşmış bir gazi babanın evladı olarak asil kanlarını vatan, namus, bayrak ve din uğruna toprağa akıtan evladımızı, şükran ve rahmetle anıyorum. Şehidimizin bizlere emaneti olan sizlere sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” diyerek tamamladı.
 
Her bir şehit yakınına gönderilen mektuplarda, şehidin fotoğrafının yer aldığı Türk bayraklı özel mektup kağıdı tasarlandı.


Başkan Dinç’in şehit yakınları için kaleme aldığı işte o mektup!
 
Aziz Şehidimizin Değerli Yakınları...
 
Atalarımızın kanlarıyla sulayarak vatan toprağı kıldığı aziz vatanımızı, bölücü ve dış mihrakların kötü emellerine alet etmemek, devletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden kahraman şehidimizi ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü’ vesilesiyle şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.
 
Kutsal vatanımızı hayatının en güzel çağında canı pahasına koruyan ve bu topraklar uğruna şehit düşen evladımız, artık milletimizin bağrında yatmaktadır. Gösterdiği can siperane kahramanlık destanı ile tarihimize adını altın harflerle yazdırmış, Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “Onlara ölüler demeyiniz!” dediği dinimizce en büyük mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır.
 
Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un
 
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
 
Dizelerinde vurguladığı gibi; Şehidimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.
 
Sevgili anneler - babalar, şehit eşleri ve şehit çocukları...
 
Sizler bize şehidimizin birer emanetisiniz. Bu emanete sahip çıkmak millet olarak hepimizin görevidir. Halkımızın bana tevdi ettiği Belediye Başkanlığım boyunca, sizler için ne yaparsak yapalım yeterli olmayacağına inanıyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.
 
Kore’de savaşmış bir gazi babanın evladı olarak asil kanlarını vatan, namus, bayrak ve din uğruna toprağa akıtan evladımızı, şükran ve rahmetle anıyorum. Şehidimizin bizlere emaneti olan sizlere sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
 
İrfan DİNÇ
Belediye Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304