banner198

Çankırı Belediyesi’nden Baca Temizliği Uyarısı

İtfaiye Müdürlüğü, kış mevsiminin yaklaşmasıyla apartmanlarda baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı

Çankırı Belediyesi’nden Baca Temizliği Uyarısı
banner145

Çankırı Belediye İtfaiye Müdürlüğü, kış mevsiminin yaklaşmasıyla apartmanlarda baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci yaptığı açıklamada, baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payının küçümsenemeyecek kadar fazla olduğunu belirterek “Karbonmonoksit zehirlenmelerini ve baca yangınlarını, yaşamımızı tehdit eden unsurlardan çıkartmamız için baca temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Bunun için de en etkili yöntem; baca temizliğinin kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılmasıdır. Bacalarını temizletmek isteyen vatandaşlarımızın, Belediye Meclis kararında belirtilen baca temizleme ücretini belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Bürosuna yatırıp aldıkları makbuzla İtfaiye Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde baca temizliği ekiplerimiz tarafından yapılacaktır. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları yüzünden her yıl onlarca vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Önlem almanın, olmuş bir olaya müdahale etmekten daha kolay ve ucuz olduğu unutulmamalıdır. Alınan her önlem muhtemel bir yangını ve zehirlenmeyi önler.”diyerek baca temizliği konusunda halkı bilgilendirdi.

Vatandaşlarımız, baca temizliği konusunda her türlü bilgi ve desteği İtfaiye Müdürlüğünden ve 110 numaralı hattı arayarak alabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER