banner198

Çankırı Belediyesinden İki Kitap Daha

Çankırı Araştırmaları Dergisinin 8. Sayısı ile Çankırı İnanç Rehberi Tanıtıldı

Çankırı Belediyesinden İki Kitap Daha
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, düzenlediği basın toplantısında; Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlanan “Çankırı Araştırmaları dergisinin 8. sayısı” ile yazar Bahattin Ayhan tarafından yazılan ve Belediye kültür yayınları arasındaki yerini alan “Çankırı İnanç Rehberi” kitabının tanıtımını yaptı.

 

Tanıtım toplantısına Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Softa, yazar Bahattin Ayhan ile ulusal ve yerel basının muhabirleri katıldı.

 

 

Çankırı ile ilgili araştırmalara sevk eden en büyük nedenin yaşadığımız yerin tarihi ve kültürel zenginliğini yeterince kavrayamamış, dolayısıyla da başkalarına yeterince tanıtamayışımızdan kaynaklandığına değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırı Araştırmaları dergisinin yayımlanan her sayısında; Çankırı’nın tarihi ve kültürel özelliklerinin bilinmeyen yönlerini yeniden keşfederken, genel hatlarıyla Türkiye tarihinin de neresinde olduğumuz hakkında ön bilgi sahibi oluyoruz. Geçmişten gelen zengin tarihi ve kültürel değerlerimizi araştırmak, bu değerleri yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak ve böylece gelecek nesillere yeni bir ufuk açmak bizim için onur verici bir durumdur. Bu dergi hazırlanırken referans olabilecek yazılı ve yazısız tüm kaynaklar taranıyor. Bu, takdir edersiniz ki ciddi bir emek istiyor.” dedi.

 

Çankırı Araştırmaları Merkezi ve diğer tarihi mekanları ilk defa görenlerden “Çankırı bambaşka bir şehirmiş.” demeyenle karşılaşmadığını ifade eden Başkan Dinç, “Kent tarihçilerimizin ve araştırmacılarımızın Çankırı ile ilgili çalışmaları varsa değerlendirmeye hazırız. Bu anlamda Çankırı Araştırmaları dergimiz model bir çalışmadır. En başta; merkezimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Softa’ya, Bilim Kurulu üyelerine ve makaleleriyle dergimizi güzelleştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Umarım bu derginin varlığı daim olur. Tarihe ilgisi olan ya da olmayan her vatandaşımızın evinde bulunması gereken bir kaynak. Bir solukta okuyacağınıza eminim.” diyerek ikinci kitabın tanıtımına geçti.

 

 

Söze kitabı yayıma hazırlayan yazar Bahattin Ayhan’a teşekkür ederek başlayan Başkan Dinç “ Kitap yazmak aşk işidir. Bu kitabı okuduğunuzda; Çankırı’nın inanç ve sağlık açısından keşfedilmemiş bir şehir olduğunu fark edeceksiniz. Son zamanlarda düzenlediğimiz gezilerde sağlık ile inanç turizmini birleştirerek halkımıza çeşitlilik sağlıyoruz. Belediye icraatlarından almadığım takdiri bu gezilerden aldım. Kendi yöremizin zenginliği ve değerleri ile insanlarımızı buluşturduğumuz için her gün teşekkür alıyorum. Bu kitabımız da, dini yapıların tanıtımı, insanlığa kılavuzluk eden önemli şahsiyetler hakkında bilgi vermesi açısından önemli bir eserdir.” diye konuştu.

 

Çankırı Belediyesi kendi ölçeğindeki belediyeler içerisinde en fazla kitap yayınlayan belediyeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bugüne kadar kültür yayınlarından 48 kitap yayımlayan Çankırı Belediyesi, baskı öncesi incelemesi süren üç kitaplar alanında kırılması zor bir rekora doğru hızla ilerliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER