banner198

Çankırı Çiğdem Bayramı Kutlandı

Çankırı Belediyesi, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu ve Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle Çiğdem Günü kutlandı.

Çankırı Çiğdem Bayramı Kutlandı
banner145

Çankırı Belediyesi, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu ve Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Çiğdem Günü” kutlaması, 13 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Karacaözü Köyü (Anıt)Koca Meşe alanında yapıldı.

 

Geleneklerimizi yaşatmak amacıyla belediyemiz tarafından, havaların ısınmaya başlamasıyla yaylalara çıkma zamanının habercisi olan “Çiğdem Günü” etkinliklerinin, bu yıl ikincisi düzenlendi.

 

Programa Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşi Hatice Zoroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç ve Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar ile çok sayıda öğrenci ve misafir katıldı.

 

 

Davul ve zurna eşliğinde, Koca Meşe’den Karacaözü okul alanına kadar yürüyen gençler, kışı temsil eden iğde ağaçlarına çiğdemler takarak baharın gelişini müjdelediler. Maniler eşliğinde evleri gezerek yağ ve bulgur topladılar. Toplanan malzemelerle bulgur pilavı pişirildi ve herkese ikram edildi.

 

Gençler kaşık içindeki yumurtaları ağızlarında taşıma, halat çekme ve çuval yarışı yaparken, çocuklar da topaç çevirme ve çember atma gibi geleneksel oyunları oynadı. Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu’nun oynadığı orta oyunu, macun dağıtımı ve çekilen halaylarla program son buldu.


Belediye Başkanı İrfan Dinç “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle, kardeşliğin sadece sözde kalmadığını göstererek hep birlikte eğlendik. Canlı renkleriyle zor koşullarda bile ayakta kalmayı başaran çiğdemlerle; birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek günün anlam ve önemini belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin Furkan Haznedar
Emin Furkan Haznedar - 4 yıl Önce

4.Sınıfda okuyorum lütfen sorularıma yardım edin cevap verin

SIRADAKİ HABER