banner198

Çankırı da gençler girişimcilik eğitimi aldı

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Kapsamında verilen kurs tamamlandı

Çankırı da gençler girişimcilik eğitimi aldı
banner145

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) ve KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Üç hafta boyunca Eğitimci Uğur Timurçin tarafından verilen Girişimcilik Eğitiminde kursiyerler toplam 60 saat yönetim planı, üretim planı, pazar araştırma, iş fikri geliştirme, finansal plan gibi bir çok konuda eğitim alarak eğitimlerini bitirmişlerdir.

Kursiyerler bu eğitime katılarak hem daha bilinçli bir girişim yapacaklarını hemde KOSGEB desteklerinden yararlanacaklarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Girişimcilik Eğitimi çerçevesinde kursiyerler Girişimcilik Sertifikası alacaklar, alınan sertifika sonucunda iş yeri açtıkları takdirde kendilerine KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Kapsamında işyeri kuruluş ve makine teçhizat masraflarına %60 oranında ve üst limiti 27 bin TL olmak üzere hibe destek sağlanacaktır. Aynı zamanda iş kapasitelerini büyütmek amaçlı makine ve teçhizat yatırımlarında üst limiti 70 binTL olmak üzere ve sıfır faizli kredi kullanma imkânına sahip olacaklardır. Sertifikalar kursiyerlere Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından en kısa sürede verilerek, kursiyerlerin bu desteklerden yararlanması beklenmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER