Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan ayının ilk iftar gününde TOKİ ve Yenişehir Sitesi’nde kurulan sofralarda vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar sofrası, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu. İftar yemeğine protokolle birlikte katılarak masaları tek tek dolaşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel Ramazan ayında bu yıl 74.500 vatandaşla buluşma arzusunda olduklarını belirterek “İlk iftarımızı Yenişehir ve TOKİ’de yapıyoruz. İftarlardaki amacımız mahalleli kültürünü yeniden hayata geçirmek. Zengini fakiri, genci yaşlısı toplumun her katmanını bir araya getirmek sureti ile birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını yeniden ortaya çıkarmak adına ciddi bir organizasyon yaptık. Tüm vatandaşlarımızı iftarlarımıza bekliyoruz.” diye konuştu. Dinç, ayrıca mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini de dinledi.  İftar, yemek duası ile son buldu.

 

 

Ramazan ayı boyunca özel programlarla halkın karşısına çıkmaya hazırlanan belediye,  Karatekin Parkı’na kurulan Ramazan Sokağı’nda birbirinden farklı eğlencelerle Çankırılıları bir araya getirdi. Ortaoyunları, Tasavvuf Musikisi eşliğinde semazen gösterisinin de yer aldığı iftar sonrası programa halkın ilgisi de büyük oldu. Çocukları ile birlikte alanı dolduran vatandaşlar pamuk şeker, macun, kızılcık şerbeti ve mısır ikramı, palyaço gösterileri ile keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı. Başkan Dinç, Ramazan programı sonunda vatandaşlardan büyük alkış alırken, vatandaşlardan birisinin “Allah sizden bin kere razı olsun Başkanım. Ne güzel şeyler hazırlamışsın.” diyerek Dinç’e seslenmesi samimi bir

 

Çankırı Belediyesi, hazırladığı programlarla Ramazan ayının ruhunu yaşatmaya ve yeni nesillere aktarmaya çalışırken, aynı zamanda her akşam farklı bir mahallede kuracağı iftar sofralarıyla da birlik, beraberlik duygularını pekiştirerek halkın unutulmaz bir Ramazan ayı yaşamasını amaçlıyor.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi