Çankırı’da faaliyet gösteren Maltepe Dershanesi ruhsatsız çalıştığı gerekçesi ile Milli Eğitim, zabıta ve polis ekiplerince mühürlenerek kapatıldı.

 
Öğle saatlerinde dershaneye gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zabıta ve polisler dershanenin kapısını mühürledi. Kurum avukatlarının 'Yaptığınız yasalara aykırı, hepiniz suç işliyorsunuz' demesine rağmen verilen emri uygulayacaklarını söyleyen yetkililer dershaneye ait bölümleri mühürledi.

 

Dershane Müdürü Turgut Yıldız, yetkililere İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü ifade ederek, “Verilen 1 aylık sürecin ardından Milli Eğitim müdürlüğü zabıta kurumuna kapatın diye yazı yazıyor. Ben dün valiliğe gidip bu konuyu görüştüm. Valiliğin bu durumdan haberi bile yok.” dedi.

 

Öte yandan kurum avukatlarından Mehmet Derdiyok’un, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Orhan Karakuş’a “Kanunsuz emir uygulanıyor burada sizlere bir şey söyleyemiyoruz. Bunun cezai sorumluluğundan sizler de kurtulamazsınız” ikazında bulundu.

 

Tek tek odaları gezen yetkililer derslik ve idari bölüm olarak kullanılan odaları tespit ederek mühürledi. Kapılara vurulan mühürde, “Çankırı Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü” yazısı dikkat çekti. Dershane'nin ruhsatının iptal edildiği ve gerekli belgeleri sunmaları için kendilerine bir ay süre tanındığı ancak süre dolmadan kapısına mühür vurulduğu iddia ediliyor.






O dershane bu sefer tuvaletlerine kadar mühürlendi

Editör: Haber Merkezi