banner198

Çankırı da Tren İle Nostalji

Çankırı da Tren İle Nostalji

Çankırı da Tren İle Nostalji
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve ildeki daire müdürlerinin katıldığı tren ile nostalji gezisi düzenlendi.

 

Çankırı Garı’ndan hareket eden nostalji treni yaklaşık bir saat süren seyahatin ardından Kurşunlu ilçesi’ne bağlı Göllüce Köyü’ne vardı. Burada köylüler tarafından karşılanan Vali Özcan ve beraberindekilere Kurşunlu folklor ekibi yöreye ait oyunlar sergiledi.

 

Göllüceli köylülerin isteklerini dinleyen Vali Vahdettin Özcan, köyde yaşanan içme suyu sıkıntısını yeni yaptırdıkları göletten sağlanan suyla gidereceklerini ve köye önümüzdeki yıl bir depo yapılacağını söyledi. Köyün diğer sorunlarının da en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi.

 

Trenle yapılan nostalji gezisinin Ildızım Köyü istasyonunda makinist kabinine Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte binen Vali Vahdettin Özcan bir süre treni kullandı.

 

Uzun yıllar trene binmeyen bürokratların olduğunu belirten Vali Özcan tren ile nostalji gezisine Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında Çankırı’da bulunan 11 ülkeden 30 gencin katılımı ile daha da renklendiğini söyledi.

 

Göllüce Köyü’nün otantik atmosferinde köylü kadınlarla sohbet eden ve gözleme yapımından köylü kadınlara yardım eden yabancı öğrenciler, bir taraftan Türkçelerini pekiştirirken diğer yandan da Türk kültürünü öğrenme fırsatı buldular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER