banner198

Çankırı'da vatandaştan sarı su tepkisi!

Çankırı’da günlerdir içme suyu şebekesinden musluklara verilen suyun sarı renkte akması halkta büyük tepkiye yol açtı.

Çankırı'da vatandaştan sarı su tepkisi!
banner145

Çankırı’da günlerdir içme suyu şebekesinden musluklara verilen suyun sarı renkte akması halkta büyük tepkiye yol açtı. Yüksek kesimlerde bulunan konutlarda sıklıkla su kesintilerinin üzerine bu durumun yaşanması öfkeyi dahada artırdı.

Orta‘da bulunan Güldürcek Barajından Çankırı ve bazı ilçelerde kullanılan içme suyunun son günlerde sarı renkte akması sosyal medyayı çalkaladı. Üstelik yetkililerin üç gün boyunca süren isyanına aldırış etmeden vatandaşa açıklayıcı bilgi ve uyarıda bulunmaması ise tepki ile karşılandı. Son günlerde ishal vaklarının artması rahatsızlığın sudan kaynaklandığı şaibesinide beraberinde getiriyor..

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, artan tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir saat önce açıklamada bulundu. Belediye'nin kurumsal sayfası ve sosyla medya hesapları ise suskunluğunu korumaya devem ediyor. 

Boz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Arıtma tesisimizin su alma yapısı olan Güldürecek Barajında mevsimsel değişimler meydana gelmiştir. Istenilen miktarda su üretimi sağlanamamıştır. Bu süreçte suyu kullanan ilçelere de yeterli miktarda su verilememiştir.

30 Ağustos günü barajın muhtelif katmanlarından su alma çalışmaları yapılmış, arıtılmış su verimi sağlanmış olsa da estetik açıdan istenilen başarı sağlanamamıştır.

1 Eylül saat 14:00 itibariyle barajdaki ham suyun en temiz katmanı tespit edilmiş ve su alma yapısı bu noktaya sabitlenmiştir. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki içme suyu standardı olan TS 266'ya uygun olmayan hiçbir su şebekeye verilmemiştir.

Barajın uygun katmanı bulunduktan sonra suyun arıtma tesisine ve Çankırı' ya ulaşması için 80 Km yol kat etmesi gerekmektedir. İşin kaynağında çözüme ulaşılmış ancak dağıtım noktalarında suyun normalleşmesi beklemektedir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 11:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemal han
cemal han - 6 yıl Önce

nasil bi su aritma tesisler varmis yaaa guldurcek die die millete satafat yaptilar sular icilmiyor yetkililierde hic umursamiyor hastaneler acilleri dolup tasmis kimsenin umrunda deyil 3tane cocugum var 3de hasta bu sularin yuzunden secim zamani milletin hep yanindalar is bittikten sonrada kimseyi tanikazlar koltuga oturana kadar

Funda
Funda - 6 yıl Önce

Başkan boy boy kendi fotoğrafını oraya buraya koyacağına Çankırı nïn sorunlarına çözüm üretsin. Vatandaşın sağlïğı her şeyden önce gelir!

Sezgin ÖZDEMİR
Sezgin ÖZDEMİR - 6 yıl Önce

Orda yine sarı su akıyor bizim KURŞUNLU DAĞÖREN koyünde hiç su akmıyor. Her bayram su akacak diye bekliyoruz. Umudumuz bu Ramazan Bayramı

Mehmet
Mehmet - 6 yıl Önce

Bırakın kardesım bu zırvaları siz güldürcekteki arıtmayı ilk gün gibi kullansanız kimse hazır su almaz maliyet yükseliyordiye arıtmayı tam kapasite kullanmıyorursunuz millet susuz kalıyor bide millete suyun tonu 4 tl den satıyorsunuz insan biraz milletini düsünmeli

Hediye Lafcı
Hediye Lafcı - 6 yıl Önce

cocuklarımda ishal ates yasadım bunu heryere yazıyorum burayada yazayım. Cankırı suyunu icmek zaten ne haddimize de !! Elimizi yüzümüzü de yıkamayalım? Yemeklerimize ne kullanalım? Wc'ye banyoya da mı hazır su koyalım? Sapsarı bi su insanın ici almıyor el insaf yaa.. su kesintisiyle basladınız is buralara kadar geldi. Herkes işini yapsın lütfen. Gelen gideni aratır diye bosuna dememisler..

Meraklı
Meraklı - 6 yıl Önce

80 km yol kat etmesi için bu kadar suyun kullanılması gerekir. Sağlıksız olan bu suyu halk niye kullansın dahası niye kullanamadığı suyun parasını versin. Bu su şebekesinde tahliye edecek suyu boşaltmak için bir sistem yok mudur?

Ferhat
Ferhat - 6 yıl Önce

Guldurgec barajında su kalmadı. Baraj yariya yarıya düştü seviyesi.

mehmet
mehmet - 6 yıl Önce

Anlaşlan mevcut arıtma tesisi kısmi bir arıtma yapabiliyor. Birkaç önemli enstruman daha eklenmesi şart. Kanalizasyon suyunu dahi içme suyuna çevirebilecek sistemler var. Tabi pahalı yatırımlar ama yeni başkanın bu konuda bir yatırım yapacağını ümid ediyorum.


SIRADAKİ HABER

banner304