Çankırı’da günlerdir içme suyu şebekesinden musluklara verilen suyun sarı renkte akması halkta büyük tepkiye yol açtı. Yüksek kesimlerde bulunan konutlarda sıklıkla su kesintilerinin üzerine bu durumun yaşanması öfkeyi dahada artırdı.

Orta‘da bulunan Güldürcek Barajından Çankırı ve bazı ilçelerde kullanılan içme suyunun son günlerde sarı renkte akması sosyal medyayı çalkaladı. Üstelik yetkililerin üç gün boyunca süren isyanına aldırış etmeden vatandaşa açıklayıcı bilgi ve uyarıda bulunmaması ise tepki ile karşılandı. Son günlerde ishal vaklarının artması rahatsızlığın sudan kaynaklandığı şaibesinide beraberinde getiriyor..

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, artan tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir saat önce açıklamada bulundu. Belediye'nin kurumsal sayfası ve sosyla medya hesapları ise suskunluğunu korumaya devem ediyor. 

Boz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Arıtma tesisimizin su alma yapısı olan Güldürecek Barajında mevsimsel değişimler meydana gelmiştir. Istenilen miktarda su üretimi sağlanamamıştır. Bu süreçte suyu kullanan ilçelere de yeterli miktarda su verilememiştir.

30 Ağustos günü barajın muhtelif katmanlarından su alma çalışmaları yapılmış, arıtılmış su verimi sağlanmış olsa da estetik açıdan istenilen başarı sağlanamamıştır.

1 Eylül saat 14:00 itibariyle barajdaki ham suyun en temiz katmanı tespit edilmiş ve su alma yapısı bu noktaya sabitlenmiştir. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki içme suyu standardı olan TS 266'ya uygun olmayan hiçbir su şebekeye verilmemiştir.

Barajın uygun katmanı bulunduktan sonra suyun arıtma tesisine ve Çankırı' ya ulaşması için 80 Km yol kat etmesi gerekmektedir. İşin kaynağında çözüme ulaşılmış ancak dağıtım noktalarında suyun normalleşmesi beklemektedir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Editör: Haber Merkezi