banner198

Çankırı Demiryolu Sanayi Bölgesi olma yolunda!

Çankırıda Yüksek Hızlı Tren Makas Fabrikası kurulmasına ilişkin sözleşme TCDD Genel Müdürlüğünde imzalandı.

Çankırı Demiryolu Sanayi Bölgesi olma yolunda!
banner145

Çankırı’da “Yüksek Hızlı Tren Makas Fabrikası” kurulmasına ilişkin sözleşme TCDD Genel Müdürlüğü'nde imzalandı.

 

TCDD, Avusturya Voest Alpin Firması ve Kardemir ortaklığı ile yapımı gerçekleştirilecek olan fabrikanın imza töreni bugün (04.05.2010)saat 10.30’da TCDD Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.


İmza törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Vae Voestalpine Yönetim Kurulu Başkanı Marc Kaddoura, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Demirel, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

 

Bakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, Voestalpine firmasının Türkiye'ye güvendiğini ve yatırım yapmak için Çankırı'yı tercih ettiğini söyledi. Demiryollarında ilklerin gerçekleştiğini vurgulayan Yıldırım, "Bir buçuk asırlık geçmişi bulunan demiryolları, yine bir buçuk asırlık geçmişi bulunan Voestalpine firması ve yarım asra yakın geçmişi bulunan Kardemir bir araya geliyor. Ortaklık yapmaya karar veriyor. Bu ortaklıkta Çankırı Makas fabrikamızın içerisinde tamamen müstakil yeni bir ortaklık yeni bir imalat yapacaklar. Mevcut 200'ün üzerinde çalışanımız demiryollarının makaslarını imal etmeye devam edecekler. Gelişen teknolojinin de gerisinde kalmamak için kurulan bu ortaklık başta hızlı tren makasları olmak üzere hem yurt içinde hem yurt dışında ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni bir tesisi birlikte kuruyorlar. Yeni istihdam alanları oluşturuyorlar. Başlangıçta 150 çalışanı olacak. İnanıyorum ki kısa sürede bu sayıda süratle artacak. Yüzlerce esnafımız ve vatandaşımız da bu girişimden faaliyetten payını alacaktır. Bu üretime katkı sağlayacaktır" dedi.


"ZAMAN DUBLE DEMİRYOLLARI ZAMANIDIR"

2003 yılından bu yana Türkiye'de çağdaşlık, kalkınma ve refah adına içeride ve dışarıda herkesi şaşırtan gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bakan Yıldırım, "15 bin kilometre bölünmüş yol dedik. Bunlar hayal dünyasında yaşıyor dediler. Bugün 17 bin 500 kilometre yol yaptık. Hedefimizi yeniledik 22 bin 500 kilometreye çıkardık. 2012 sonunda 22 bin 500 kilometreyi de gerçekleştireceğiz. Ankara'dan Çankırı'ya, Çankırı'dan Kastamonu'ya ve İnebolu'ya inen buradan da Akdeniz’e uzanan yolun tamamını bölünmüş yol haline getireceğiz. Yollar bölünüyor, hayatlar kurtarılıyor, hayatlar birleştiriliyor. Kalkınmanın çağdaş uygarlığı yakalamanın olmazsa olmazı yollarımızı açıyoruz ama bir başka yol var ki o bizim tarihimiz, o bizim geçmişimiz ve geleceğimizdir. O da demiryollarıdır. Demiryollarının bir taşımacılıktan öte hepimizin hafızasında farklı yeri vardır. Bu ülkede 7'den 70'e herkesin demiryolları hakkında hafızasında hüzün vardır, mutluluk vardır, gelecek vardır. Bu demiryollarımızı layık olduğu noktaya getirmek için Başbakanımızın iradeleriyle başlattığımız demiryolu seferberliği tüm hızıyla devam ediyor." Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve diğer yöneticiler Çankırı’da gerçekleştirilecek olan Yüksek Hızlı Tren Makas fabrikası sözleşmesini imzaladı.

 

Çankırı “Demiryolu Sanayi Bölgesi” olma yolunda!

Makas konusunda dünyanın ilk firması olarak gösterilen Avusturya Voest Alpin Firmasının %51, Kardemir’in %34, TCDD’nin %15 olarak ortak olduğu Çankırı Makas Fabrikasının iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. 10 Milyon Euro’ya mal olacak Fabrikada ilk yıllarda 140-150 istihdam sağlanacağı, bu sayının daha sonraki yıllarda artacağı, fabrikadan yılda 150 milyon $’lık ihracat yapılacağı yetkililerce bildirilmekte.

 

Makas Fabrikasında en son teknolojiler kullanılarak en iyi kalitede makas üretilecek, Devlet Demiryollarının makas ihtiyacının yanı sıra dost ve kardeş ülkelerin ihtiyacı da karşılanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304