banner198

Çankırı Geleceğini Planlamaya Devam Ediyor

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu’nun ikinci ayağı Ankara’da yapıldı.

Çankırı Geleceğini Planlamaya Devam Ediyor
banner145

"Çankırı Geleceğini Planlıyor” Sempozyumu’nun ikinci ayağı Ankara’da yapıldı.

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen, kentin ekonomik, sosyal, tarihi, turizm ve kültürel sorunlarına çözüm önerilerinin getirildiği sempozyuma;  Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, eski bakanlardan Nevzat Ayaz ile aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda Çankırılı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Konuşmasında Çankırı’nın geleceğini planlamak adına tespit ettiği sorunlara çözüm önerileri sunan ve belediyenin yatırımlarını anlattığı18 ayda tamamlanacak 18 Proje’den bahseden Başkan İrfan Dinç “Biz yerel yönetim olarak hem dışarıdan gelen yatırımcılara destek olmaya hem de Çankırı’da yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Hedefimiz “Gelişen Çankırı, Mutlu Çankırı” diyor hepinize saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Programa sonradan katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da teşvik yasalarından bahsettiği konuşmasında ”Çankırı’da AK Parti 4. Olağan İl Kongresi vesilesiyle beraberdik. Burada ayrıca belediyemizin çalışmalarını da dinledik ve izledik. Bugün, Yeni Yatırım Teşvik Yasası’nın Çankırı’ya neler getireceğini anlatmak üzere geldim. Sosyo-ekonomik gelişmişlik indekslerine göre illeri altı bölgeye ayırdık. Çankırı 5. Bölge kapsamındaki illerden. Ankara’ya bu kadar yakın bir ilin 5. Bölgede olması beni şaşırttı. Benim beklentim bunun iyileştirilmesi, refahın artması ve Çankırı’nın hak ettiği üretim seviyelerine ulaşması. Ümit ediyorum ki, bu toplantının başarı getirmesi dileğiyle” dedi.

Sempozyumun ikinci bölümünde ise, Çankırılı üniversite hocaları eğitim, tarım, hayvancılık ve turizmle ilgili sorunlar ve önerilerini içeren sunumları yer aldı. Ayrıca program sonunda katılımcıların görüşlerine de yer verildi.

Program başlamadan önce dağıtılan, son üç aylık dönemde belediyemizin yaptığı hizmetlerin ve belediye ile ilgili haberlerin yer aldığı ücretsiz yayın organı ”Benim Belediyem” gazetesi katılımcıların elinden düşmedi.  

Sempozyuma katılan Çankırılılar, program çerçevesinde ikram edilen öğle ve akşam yemeğinde birbirleriyle hasret giderip eğlendiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER