banner198

Çankırı heyeti Sudan ziyaretini anlattı!

Vali Vahdettin Özcan Aralık 2015 tarihinde Çankırı'dan 9 kişilik bir heyet ile gerçekleştirdikleri Sudan ziyareti hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Çankırı heyeti Sudan ziyaretini anlattı!
banner145

 Vali Vahdettin Özcan Aralık 2015 tarihinde Çankırı'dan 9 kişilik bir heyet ile gerçekleştirdikleri Hartum- Darfur (Sudan) ziyareti hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Sudan heyetinde yer alan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ruhi Şeker,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Eldivan İl Genel Meclisi Üyesi Latif Ak katıldı.

 

 

Toplantıda Vali Vahdettin Özcan slayt sunumu eşliğinde basın mensuplarına gezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan “Heyetimiz hem Hartum hem de Darfur bölgesinde üst düzeyde kabul görmüştür. Çeşitli projelerle işbirliğimiz 2016 yılından itibaren geliştirilecektir. 2016 yılı Ocak ayı sonuna kadar, TİKA Hartum Koordinatörlüğü aracılığı ile Orta Darfur’un başkenti Zalince’de 2 temiz su kuyusu açılacaktır. Kuyuların yerleri belirlenmiştir. 2016 yılı Mayıs ayında Orta Darfur’dan tarım alanında 5-7 uzman, okul öncesi eğitimi alanında ise 2 eğitici 1 ay süre ile Çankırı’da eğitilecektir. Çankırı Karatekin Üniversitesi ise ormancılık ve ziraat alanında 3 akademisyene 1 ay süre ile Çankırı’da eğitim ve araştırma imkânı verecektir. Sonuç olarak amaç; organizasyon konusunda Orta Darfur Eyalet Hükümetine yardımcı olmak, Merkezi Hükümet ve Çankırılı İş Adamlarının katkılarıyla çeşitli alanlarda ve sektörlerde yatırım imkânlarını araştırmaktır” dedi.

 

-Savaş "Çalışmamızın meyvesini almaya başladık"-

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş da bölgede TİKA desteği ile 8 yıldır  sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

 

Savaş “ Bizim Sudan ile Cibuti ile yaptığımız anlaşmalar ve orada yaptığımız çalışmalar tamamen hükümetimizin izni ve desteği ile yaptığımız çalışmalardır. Özellikle vurgulamak istediğim ve kamuoyunda yanlış anlaşılan bir konu var biz bu anlaşma yaptığımız ülkelere eğitim için öğrenci göndermiyoruz. O ülkeler bize gönderiyor ve hatta biz o ülkelerden gelen eğiticileri de eğiterek ülkelerine gönderiyoruz. Bu da tamamen devletimizin ve hükümetimizin o ülkelerdeki kültür coğrafyasına yapmak istediği katkılarla ilgili planlanan bir durumdur” şeklinde konuştu.

 

 

-Şeker, "Nerede aksiyon varsa , orada reaksiyon vardır"-

 

Bu tür gezilerin somut getirilerini ileriki tarihlerde göreceklerini vurgulayan İGM Başkanı Ruhi Şeker," Geziler bizim gibi idarecilerin   bilgisini, görgüsünü, ufkunu açan organizasyonlardır. Sayın valimizle bir çok yurt dışı seyahatinde çıktık ama Sudan'a gittiğimizde kendimizi daha şanslı hissettik. ”dedi.

 Şeker, “Hepinizin bildiği gibi Hükümetimizin 2023-2071 gibi hedefleri var. artık Türkiye'yi  Uşak ruhlu değil, lider Türkiye istiyoruz. Lider olmak kolay olmuyor. Dünya ülkeleri özellikle Müslüman coğrafya bizi çok ilgilendiriyor.  Dünyaya sırtımızı dönmek bizi daha da küçültür. Tabiî ki eleştiriler olacak. ama nerede aksiyon varsa orada reaksiyon vardır.” dedi.

 

 

Vali Vahdettin Özcan ve beraberindeki heyetin katıldığı sudan ziyareti 20-21-22 Aralık 2015 tarihlerini kapsayan günlerde gerçekleşmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER