banner198

ÇANKIRI İTFAİYESİ ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ

Belediye Başkanı İrfan Dinç haftalık basın toplantısını itfaiyede gerçekleştirdi.

ÇANKIRI İTFAİYESİ ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ
banner145

Belediye Başkanı İrfan Dinç haftalık basın toplantısını İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 297. Yıldönümü münasebetiyle itfaiyede gerçekleştirdi.

 

Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç, Arif Çıyan, Mehmet Çayır, Özel Kalem Müdürü Muharrem Ovacıklı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz’le birlikte İtfaiye’ye gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ve İtfaiyeciler tarafından karşılandı.

 

İtfaiye binası bahçesinde sergilenen ve yangınların yanında çeşitli olaylar ve trafik kazalarında gerekli ekipman ve gelişmiş teknoloji ürünü olan araçlar İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından tek tek basın mensuplarına tanıtıldı.

 

 

Özellikle yangınlardaki yoğun dumanın tahliyesi için alınan 20 metre uzunluğundaki körüklü yangın tahliye borusu ile yüksek ısıya dayanıklı itfaiyeci elbiseleri ve trafik kazalarında sıkışan yaralıları kurtarmak için alınan elektrikli otomatik kesici ve parçalayıcılar basın mensuplarının dikkatini çekti. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci itfaiye haftası nedeniyle vatandaşlarda yangına karşı duyarlılık ve bilinç yaratmayı amaçladıklarını belirterek, yangınlara müdahalede karşılaştıkları en önemli sorunun sokaklara gelişi güzel park etmiş araçlar olduğunu, vatandaşların bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

 

Orta Anadolu’daki kendi ölçeğindeki iller arasında en modern ve teknik donanıma sahip itfaiyelerden birisi olduğu iddia edilen Çankırı Belediyesi İtfaiyesinin, 32 personelle 24 saat esasına göre, 7 adet itfaiye aracı ve bir çift kabinli Ford Transit araçla hizmet verdiği belirtilerek itfaiyenin yılbaşından bu yana 239 yangın ve muhtelif olaya müdahale ettiği ifade edildi.

 

 

Daha sonra itfaiye çalışanları ile birlikte basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, İtfaiye’nin ilk kez ordu bünyesinde kurulduğunu daha sonra 1868 yılında İstanbul Belediyesine devredildikten sonra, 1874 yılında da modern İtfaiye Teşkilatının kurulduğunu belirterek “İtfaiye Teşkilatımız sadece yangınlara değil, meydana gelen çeşitli olaylar ve kazalara da kurtarma amaçlı müdahalelerde bulunuyor. Burada görev yapan arkadaşlarımız müdüründen erine kadar büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışıyor. En son 11 Ağustos gecesi yaşadığımız ve Çankırı tarihinin en şiddetli yağmuru sonucu meydana gelen su baskınlarında ve bugüne kadar meydana gelen yangınlarda can siperane çalışan tüm arkadaşlarıma başta İtfaiye Müdürümüz Ahmet Semerci olmak üzere teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin her an göreve hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Personelimizin istirahatlarında rahat edebilmeleri için ortopedik yataklar aldık. 2006 yılında çitf kabinli Ford Transit Kılavuz araç, 2007 yılında İVECO 100 E15 4x2 markalı dar sokaklardaki yangınlara müdahale için özel tasarımlı yangın söndürme aracı, duman tahliye aspiratörü, trafik kazalarında kullanılmak üzere teleskopik kurtarma silindiri, 300 bar basınçlı 60 dakika süreli iki adet hava tüplü maske, çok amaçlı kurtarma seti, 4,5x6 metre ebatında fanlı atlama yatağı, 5 KVK gücünde jeneratör alınarak hizmete sokulmuştur. 2008 yılı içerisinde iki adet itfaiye aracının geniş kapsamlı revizyonu yapılarak daha verimli hale getirilmiştir. Sel ve su baskınlarında kullanılmak üzere 10 adet motopomp, motorlu beton-demir kesme testeresi, alev almak PU itfaiyeci yağmurluğu ve ithal itfaiyeci miğferi, sosyal tesisler için gerekli tefrişat malzemeleri alınarak itfaiye garajının soğuklara karşı yalıtımı ve kalorifer sistemi yapılmış ve hizmete sunulmuştur. Personelimizin görevden geldikten sonra duş için her an faydalanabileceği 24 saat sıcak su hizmeti de verilmeye başlanmıştır. İtfaiye Müdürlüğümüz inşallah ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç olduğunda da her an göreve hazır bir şekilde beklemektedir” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER