banner306
banner198

Çankırı Kalesi Yeni Yüzüyle Göz Kamaştırıyor

Başkan Dinç, yakında açılışı yapılacak olan Çankırı Kalesini basın mensuplarına gezdirdi.

Çankırı Kalesi Yeni Yüzüyle Göz Kamaştırıyor
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çalışmaları son aşamaya gelen ve yakında açılışı yapılacak olan Çankırı Kalesi’ni basın mensuplarına gezdirdi.

“Kaleyi el birliğiyle koruyalım” diyen Dinç, “Bizim bütün alanları 24 saat koruma şansımız yok. Toplumu bu konularda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Kahvaltılı basın toplantısında kalede yapılan çalışmaları tek tek anlatan başkan Dinç, Kültür Bakanlığı’nın 850 bin lira desteğiyle yaklaşık 3 milyon liraya mal olan Kale Rekreasyon çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini ve kalenin açılışına Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı davet ettiklerini belirtti.

Çankırı ve Sinop Fatihi Emir Karatekin beyin türbesinin kalede bulunuyor olmasının önemine değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Bizim için önemli bir değer olan Emir Karatekin hazretlerinin burada yatıyor olması onun şanına yakışır bir düzenlemenin yapılmasını gerektiriyordu” dedi.

Kalede yapılan çalışmaların oldukça zor şartlarda yapıldığını vurgulayan Başkan Dinç, çiçeklerle rengarenk görüntüye bürünen, peyzaj ve üst yapı çalışmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşan kalenin ve kentin çeşitli bölgelerindeki parkların korunması için toplumsal bir sahiplenmeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. İnsanların ortak malı olan yerlerin korunmasına önem verilmesini isteyen Dinç, “Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Ama daha kalenin açılışını yapmadan kamelyaların bir bölümü tahrip edildi. Bizim bütün alanları 24 saat koruma imkanımız yok. Toplumu bu konularda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Dinç, Çankırı kalesinin mezbelelikten kurtulduğunu bu konuda geçmişte buraya emeği geçen eski belediye başkanı merhum Ali İnandık başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Değişen ve yenilenen yüzüyle Çankırı Fatihi Karatekin Beye yakışır bir hale getirilen Çankırı kalesinin son hali, görenlerden tam not aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304