banner198

Çankırı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Bilişim Akademisi..

Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezinde, Bilişim Akademisi bu gün hizmete açıldı.

Çankırı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Bilişim Akademisi..
banner145

Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft Türkiye'nin, yapmış olduğu protokol çerçevesinde, Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezinde, Bilişim Akademisi bu gün hizmete açıldı.

 

Açılışı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Türkiye Temsilcisi Arzu Kösereisoğlu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Temsilcisi Hansın Doğan, Çankırı Kent Konseyi Başkanı Celal Kaman, Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Haskılıç ve Belediye Gençlik Meclisi üyeleri gerçekleştirdiler.

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Temsilcisi Hansın Doğan, açılış konuşmasında “Bu akademilerin gençler arasında ciddi bir paylaşım ortamı oluşturmasını bekliyoruz. Bilişim akademileri bu konularda en ideal oluşumlardır. Çankırı’da da bu akademinin açılması Çankırı’da yaşayan toplumun her kesimine özellikle de gençlere açılan büyük bir fırsattır ” dedi.

 

Konuşmasına gençleri göstererek, pırıl pırıl gençlersiniz diyerek başlayan, Microsoft Türkiye Temsilcisi Arzu Kösereisoğlu, “Bu gün açılışını yaptığımız bu akademi Çankırı toplumuna teknolojiyi kullanma bakımından büyük katkı sağlayacaktır. Microsoft olarak araçlar ve imkanlar sağlayarak bu oluşumlara destek olmaya çalışıyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz”dedi.

 

Çankırı’nın örnek bir şehir olduğunu belirten, Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai HazırÇankırı gençleri o kadar güzel işler yaptılar ki;  Çankırı’yı gözümüze soktular. İç Anadolu bölgesi dendiğinde en iyi İl Çankırı’dır. Ankara bile değildir. Neden Çankırı? Çünkü Çankırı, Ulusal ve uluslar arası kuruluşları etkileyerek Çankırı’yı hep gündem de tutuyorlar. Ulusal platformumuzda hep örnek oldular. Çankırı geçmişle gelecek arasındaki köprüyü kurmak anlamında, güzel bir proje ile “Geçmiş Zaman İstasyonu” büyük bir misyona imza attılar. Hepsini tebrik ediyorum. Bilişim akademisini de çoktan hak etmişlerdi, bu gün kavuşuyorlar, hayırlı olsun”dedi.

 

İmkânlar sunulduğunda Çankırı gençliğinin Türkiye’ye model olacak çalışmalar yaptığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç “Öncelikle Çankırımızdan katkılarını esirgemeyen; Birleşmiş Milletler Kalkınma Temsilcisi Hansın Doğan’a, Microsoft Türkiye Temsilcisi Arzu Kösereisoğlu’na, Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır’a tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Gençlere buradan sesleniyorum. İşinizi her zaman iyi yapın. Size verilen imkanları, olanakları iyi değerlendirin. Projeler üreterek memlekete katkı sağlayın. Güzel işler yapacağınızdan da eminim. Bunu da defalarca ispatladınız. Okuyan, düşünen, üreten ve gelişen bireylerle Çankırımızın aydınlık geleceğinin çok daha ilerilere taşınacağı düşüncesiyle hepinize saygılarımı sunuyorum”dedi.

 

Belediyenin akademik çalışmalarına her konuda destek olan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş “Bilgisayar ve internet oyun veya atari değildir.  Bilişim dünyası teknolojik olarak bu gün belki de en çok eğitim dünyasını ilgilendiren bir yapılanmadır. Bizim bilgisayar ve internet kullanımını kişisel ve toplumsal gelişim anlamında çok iyi algılayıp o manada yetişmemiz gerekiyor. Çankırı bilişim akademisinin Çankırı’ya faydalı olacağını düşünüyorum. Oluşmasında emeği geçenleri kutluyorum”dedi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER