banner198

Çankırı Kent Konseyi toplandı

Çankırı Kent Konseyi Yürütme Kurulu olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Çankırı Kent Konseyi toplandı
banner145

Çankırı Kent Konseyi Yürütme Kurulu olağan toplantısı Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra konuk olarak Vali Vahdettin Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç’te katıldı.

Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Dereli, yaptığı açılış konuşmasında Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç’in toplantıya katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konseyin yapısı ve çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Vali Özcan, Kent Konseyi yapılanmasının Türk idari yapısında yeni bir oluşum olduğunu, kendisinin de bu sürece zaman zaman katkı sağladığını ifade etti.Kent Konseylerine yaptırım gücü ve bütçe ayrılmasının daha faydalı olacağını ve kentin gelişmesine katkısı olacağını vurguladı.

Belediye’nin 18 ayda 18 proje atağını olumlu bulduğunu ve Çankırı’da güzel şeyler olacağını söyleyen Vali Özcan, genel idarenin de Çankırı’da yatırımlara devam ettiğini, bütün birimlerin içinde olacağı Valilik kompleksi yatırımının programa alındığını, Köy Hizmetlerinin bulunduğu bölgeye yapmayı planladıklarını, mevcut adliye binasını Kültür ve Turizm Bakanlığı’na vermeyi planladıklarını, Bakan Ertuğrul Günay’ın Mart ayında Yıldıztepe’yi görmek için geleceğini, konuyu kendisine iletme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Belediyelerin şehirlerde hizmetin lokomotifi olduğunu, her şeyin belediyeden beklenmeden belirli katkıların sağlanması gerektiğini, bu doğrultuda Kent Konseyi’nin kurulmasını olumlu bulduğunu, bazı projelerin hızlı ilerlemesinde Kent Konseyi’nin büyük katkı sağladığını belirterek “Kent Konseyi’nin çalışmaları bize ışık tutuyor. Kent Konseyi’nin şevkinin üst düzeyde olması hizmet olarak yansıyor. Fikirlerine her zaman açığım” diye konuştu.

Toplantıda Yürütme Kurulu üyeleri kendilerine bağlı çalışma gruplarının görüş, öneri ve çözüm yollarının yer aldığı raporları sundular.

Belediye’nin 18 ayda 18 projesinin kısaca tanıtımıyla toplantı sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER