banner306
banner198

Çankırı Milletveikli Şahin tutuklu gazetecilerle ilgili konuştu

Çankırı Milletveikli İdris Şahin, tutuklu gazetecilerle ilgili mecliste yaptığı konuşması.

Çankırı Milletveikli Şahin tutuklu gazetecilerle ilgili konuştu
banner145

Çankırı Milletvekili İdris Şahin CHP grup önerisinin aleyhinde söz alarak tutuklu gazetecilerin durumunun araştırmasıyla ilgili verilen araştırma önergesinin TBMM gündemine alınmasıyla ilgili talebi hakkın da konuştu.

 

Tutuklu gazetecilerle ilgili durumun tamamen yargıyı ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden Şahin, “Bu kürsüden hemen her gün Anayasa'nın 138'inci maddesi ihlal edilmektedir. Anayasa'nın 138'inci maddesi son derece açıktır ve mahkemelerin bağımsızlığını düzenlemektedir. Maddede ‘Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz’ denilmektedir” diye konuştu.  

 

Şahin,”Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü 63 kişiden 59'u basın yoluyla işledikleri iddia olunan suçlardan, yani yazdıkları yazılardan ve gazetecilik faaliyetlerinden dolayı değil, basınla ilgisi olmayan suçlardan dolayı tutuklanmış ve mahkûm olmuşlardır” diye konuştu.

 

Şahin,”Bunlar adam öldürmek, banka soygunu, yağma, gasp, tehdit, resmî belgede sahtecilik, sahte kimlikle dolaşmak, izinsiz tehlikeli madde bulundurmak, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs, PKK silahlı terör örgütüne üye olmak, eylem sırasında tabanca ve sahte polis kimliği kullanmak gibi ve yine "Selam, selam İmralı"ya, bin selam!" diye slogan atmak da bu suçlardan bir tanesidir” dedi.

 

Şahin, 9 dakikalık konuşmasının ardından meclisi selamlayarak kürsüden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304