banner198

Çankırı nın Yeni Valisi Belli Oldu

Çankırı nın Yeni Valisi Belli Oldu

Çankırı nın Yeni Valisi Belli Oldu
banner145

Çankırı eski valisi Şemsettin Uzun'un emekliliğe ayrılması ile boşalan, Çankırı valiliğine atama gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı, Valiler karar namesi ile Çankırı valiliğine Vahdettin Özcan atandı.

VAHDETTİN ÖZCAN KİMDİR?

Vahdettin ÖZCAN, 1961 yılında Sinop İli Türkeli İlçesi Helaldı (Güzelkent) Beldesi’nde dünyaya geldi. 1972 yılında İstanbul Tarık Us İlkokulu’nu, 1975 yılında İstanbul Gelenbevi Orta Okulu’nu bitirdi. 1978-1979 eğitim döneminde İstanbul Vefa Lisesi’ni üçüncülükle tamamlayıp, 1979-1983 yılları arasında

 

devam edip Kamu Yönetimi bölümü lisans diplomasını aldı. 1984 yılında açılan Kaymakam Adaylığı yazılı ve sözlü sınavını kazanarak İstanbul Kaymakam adayı ünvanı ile mülki idare amirliği mesleğine başladı.

Kayseri Yahyalı, İstanbul Eminönü ve Şırnak Cizre Kaymakam Vekilliği, Zonguldak Devrek, Şanlıurfa Bozova, Diyarbakır Ergani Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1994 yılında açılan sınavı kazanarak Mülkiye Müfettişi, 1995 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü’nde “İmar Planlarının Hukuki Rejimi” konulu yüksek lisans yaparak diplomasını almıştır.

1987 yılında 2 hafta süreli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hizmet içi eğitim, 1989-1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil eğitimi için bulundu. Ayrıca 1991 yılında Bozova Kaymakamı sıfatı ile UNICEF’in davetlisi olarak, Tayland (Bangkonk)’da 3 hafta süreli uluslar arası konferansta Türk delegasyonunda görev yaptı. 1993 yılında Ergani Kaymakamı olarak 3 hafta süre ile Almanya’da PKK terörü ağırlıklı görüşmelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanlığı temsilcisi olarak görev yürütmüştür. Mülkiye Başmüfettişi sıfatıyla 2005 yılında (6) ay süre ile inceleme ve araştırma yapmak üzere İngiltere-Londra’ya İçişleri Bakanlığı’nca gönderilmiş ve görevini tamamlayarak yurda dönmüştür.

Spora destek amacıyla şuanda, Güreş İhtisas Spor Kulübü’nde 2.Başkan olarak faaliyet yürütmekte olup, ayrıca 2004-2006 yılları arasında Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu’nda görev almıştır.

Evli ve (2) çocuklu olan Vahdettin ÖZCAN, orta derecede İngilizce ve Almanca bilmekte olup, çeşitli dergilerde yayımlanmış imar hukuku, yerel yönetimler ve kamu yönetimi konulu makaleleri ile mesleki konularda kamu görevlilerine verilmiş pek çok konferansı bulunmaktadır. Halen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak kamu hizmetini yürütmektedir

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER