banner198

Çankırı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı!

Çankırı nın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.

Çankırı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı!
banner145

Çankırı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.

Beş gün boyunca birbirinden renkli karşılaşmalara ev sahipliği yapan Çankırı’da, boks severler Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor salonu akın etti.

Şampiyonanın son gününde TRT3’ ten canlı yayınlanan final müsabakaları 12 sıklette gerçekleşti. Birbirinden çekişmeli geçen maçların ardından derece alan sporculara madalya ve ödülleri törenle takdim edildi. Öte yandan türbünlerin tamamen dolması karşısında Çankırılıların gösterdiği ilgi Türkiye Boks Federasyon’u yetkililerince “memnuniyet verici” olarak değerlendirildi.

48 ilden 60 kulüp takımı ve 338 sporcunun katıldığı şampiyona, sporculara madalya ve ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Şampiyonada birinci olan sporcular  ve sıkletleri şöyle: 46 kg'da Mikail Çalışkan (BBB), 48 kg'da Aydın Sakal ( FB), 51 kg'da Erdal İnanlı (FB), 54 kg'da Furkan Ulaş Memiş (TRB), 57 kg'da Kerem Gürgen (TSE), 60 kg'da Yakup Şener (FB), 64 kg'da Onur Sıpal (FB), 69 kg'da Apdulkadir Köroğlu (TRB), 75 kg'da Adem Kılıçlı (FB), 81 kg'da Önder Özgül (FB), 91 kg'da Bahran Muzaffer (BRS) ve 91+ kg'da Hamza Kendircioğlu (TSE) şampiyonluğa ulaştı.

En centilmen Ümit İskefyeli, En teknik Adem Kılıçlı ve En dövüşçü Turgay Tabaru dallarında madalya almaya layık görüldü.

Şampiyonaya Fenerbahçe damgasını vurdu!

Yedi sıklette 8 sporcuyla finallere kalan Fenerbahçe Spor Kulübü 6 sıklette birinciliği kimseye kaptırmadı.

Fenerbahçe Kulübü Boks antrenörlerinden Tuncay Varol, Çankırı Postası’na yaptığı açıklamada “Fenerbahçe Spor Kulübü boks sporuna büyük yatırımlar yaptı. Bunun karşılığında başarı elde ediyoruz. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın amatör sporlara büyük önem vermesi bizim en önemli şansımız. Biz Çankırı'ya 22 sporcuyla geldik ve 7 sıklette 8 sporcumuz finallere kaldı “dedi. Çankırılı boksörlerle ilgili düşüncelerini bizimle paylaşan Varol; “ gördüğüm kadarıyla Çankırı boks sporunda emekleme dönemini yaşıyor. İlgi gösterilir ve desteklenirse mutlaka başarılı sporcular yetişir. Emek verilmeden, tesis ve altyapı geliştirilmeden başarı elde etmek çok zor.  ” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER