banner198

Çankırı tarihinin en büyük yatırımında imzalar atıldı

Çankırı'da inşası tamamlandığında cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olması beklenen dev projede imzalar atıldı.

Çankırı tarihinin en büyük yatırımında imzalar atıldı
banner145
Çankırı'da inşası tamamlandığında cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olması beklenen dev projede imzalar atıldı. Yer tesliminin kısa sürede yapılması bekleniyor.


Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi Devrez Çayı üzerine inşa edilecek Kızlaryolu Barajı'nın yapım sözleşmesi DSİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende imzalandı.

 

Projenin Çankırı için hayati öneme sahip olduğunu belirten Genel Müdür Murat Acu, burada yaptığı konuşmada, barajın tamamlanmasıyla toplam 160 bin dekar alanın sulanabileceğini belirterek, baraj eteğine yapılacak hidro elektrik santrali ile de 5 megavat enerji üretilerek ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanacağını vurguladı.

 

Temelden 92 metre yüksekliğinde olan baraj ile sulama projesinin beraber ilerleyeceğini ve eş zamanlı bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Acu, Kızlaryolu Barajı'nın,  Çankırı'nın  Kurşunlu ilçesinin 7 kilometre güneydoğusundaki Devrez Çayı üzerinde inşa edileceğini kaydetti.

 

Devrez Çayı üzerine yapılacak barajda depolanacak su ile sulamanın cazibe ile yapılacağını vurgulayan Acu, "Bu sayede yapılacak olan sulamanın maliyeti daha düşük olacağından çiftçinin sulama maliyeti de çok daha aşağılara düşecek. Bu sayede yöre çiftçisi daha az maliyetle daha çok ürün elde etme fırsatını yakalayacaktır. Çiftçimiz kazanınca da ülkemiz kazanacaktır." değerlendirmesini yaptı.

 

Acu, projenin  Çankırı'ya hayırlı olmasını dileyerek, Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper Toplantı Salonunda DSİ Genel Müdürü Murat Acu Başkanlığında yapılan imza merasimine, Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, Yüklenici Firma Yetkilileri ve Daire Başkanlıklarından ilgililer ile katıldılar.




Projenin genel karakteristikleri şu şekilde:

Amacı: Sulama + Enerji

Baraj Gövdesi: Baraj tipi : Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB), Baraj kret kotu  :1104.50 m, Baraj talveg kotu  :1028.00 m, Baraj yüksekliği talvegden    :76.50 m, Baraj yüksekliği temelden     :91.50 m

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Adıgüzel
Yaşar Adıgüzel - 7 yıl Önce

Bölgemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda tamamlanarak çiftçinin yüzünü güldürmesini diliyorum.

SIRADAKİ HABER