banner198

Çankırı Valisi Özcanla görüşmek için Cafeye gidecekler

Çankırı Postası bilgi işlemlerde engellendiğinde göbek atanlar cafeye gideceklermiş!..

Çankırı Valisi Özcanla görüşmek için Cafeye gidecekler
banner145

Çankırı Postası bilgi işlemlerde engellendiğinde göbek atanlar cafeye gideceklermiş!..

Kendisini devletin maaşlı görevlisi haricinde, yarı haberci, yarı vatandaş sınıfından gören ve Vahdettin Özcan öncesi basın bürosunda devletin resmi yayın organı gibi faaliyet gösteren site, bugün öyle bir habere imza attı ki şaşırmamak elde değil.

Riyaset makamında gözden düşen site, Vali Özcan’ın msn hesabı açtırıp vatandaşla birebir online iletişime geçmesini fırsat bilerek bugün haberi patlatıvermiş. Habere göre devlet kendi memuruyla dahi görüşmekten acizmiş.

İsterseniz önce gelin sitenin “Resmi kurum çalışanları MSN ile valiyle görüşemeyecek” başlıklı haberine okuyalım;

“Vali Özcan’ın vatandaşlar ile yapacağı MSN görüşmesine Çankırı’da bazı kurumlarda çalışan vatandaşlar katılamayacak.

Resmi kurumlarda bazı müdürlerin bilgisayarları hariç bir çok bilgisayar kurumların bilgi işlemleri tarafından MSN engellendiğinden çalışan vatandaşlar MSN kullanmıyorlar.

Bu kurumlardaki vatandaşların Vali Özcan ile görüşme için izin alarak cafe yada evlerinde internet varsa evlerine giderek, Vali Özcan ile görüşme ortamı oluşturacakları tahmin ediliyor.”

Eğer bu haber doğruysa devletin düştüğü durum çok vahim!

Yani, Vali Özcan aynı koridorda gezen memuruyla ya da kurumda çalışan vatandaşıyla yüz yüze görüşemediği için, memur(vatandaş) müdüründen gidip vali beyle cafeden msn yoluyla görüşme ortamı oluşturmak için izin alacak.

Cahilliğimize verin ama, bu haberle sonunda bunu da öğrenmiş olduk ya! Kurumlar da çalışan memur değil, vatandaş olurlarmış kendileri.

Bence haberi yazan arkadaşların Vali Özcan’la görüşmek için cafeye gitmelerine gerek yok. Vuslat’ın VINN’ını emanet alarak msn’ye girip dertlerini anlatabilirler.

Artı parantez habere göre; memurunun sorununu dinlemeyen devlet vatandaşın sorununa nasıl bir çare bulacak oda ayrı bir konu.

Yaptıkları haberle devletin bir ayıbını ortaya çıkartan, msn ile mesai vaktinde arkadaşlarla hoşbeş edememenin sıkıntısını haberleştirerek yapan çalışan vatandaş, aynı zamanda muhabir arkadaşları kutluyor, kendilerini yaptıkları bu haberle günün habercisi seçiyoruz.

Şaka bir yana, en iyisi biz haberciliğimize bakalım sizde görevinize yapın. Bırakın bu kurumlarda çalışan vatandaş, muhabir ayaklarını kardeşim.

-Bilgi İşlem Müdürlükleri az bile yapıyor-

Devlet kurumlarında ki bilgi işlem müdürlükleri, kurumlardaki çalışanların performansını artırmak için çeşitli önlemler almakta.

Bunların başında video ve sosyal paylaşım siteleri ile birlikte msn gibi memuru oyalayan ve vatandaşın işleminin uzamasını sağlayıcı programların engellenmesi yer almakta. Verimliliği artırmak için uygulanan bu işlem, kimi kurumlarda kendileriyle ilgili eleştirisel haber yapan sitelerin erişiminin engellenmesi için keyfi şekilde de uygulanabilmekte.

Bizce Bilgi İşlem Merkezleri, devlet kurumlarında verimliliği düşürücü sosyal paylaşım sitelerini engellemekle birlikte, Windows uygulaması oyun sekmesi içerisinde yer alan tavla, pinball, solitare ve buna benzer oyunları da kurum bilgisayarlardan kaldırmalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER