banner198

Çankırı yı mecliste temsil edecek vekillerimizi tanıyalım

TBMM 12 Haziran seçimlerinin ardından Çankırılılar bu dönem farklı illerden de meclise Çankırı doğumlu vekil sokmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çankırı yı mecliste temsil edecek vekillerimizi tanıyalım
banner145

TBMM 12 Haziran seçimlerinin ardından Çankırılılar bu dönem farklı illerden de meclise Çankırı doğumlu vekil sokmanın mutluluğunu yaşıyor.

Her ne kadar farklı illerin vekilleri olsalar da aile kökleri Çankırı’ya kadar uzanan isimlerin İzmir, İstanbul, Bolu ve Karabük’ten meclise girmesi, ‘Çankırı’nın bir koltuğu azalsa da, vekil sayısı arttı’ yorumlarını beraberinde getirdi.

Şimdi bizleri mecliste temsil edecek Çankırılı vekilleri kısaca tanıyalım;

 “Çankırılı Ali” Ali Ercoşkun (Bolu Ak Parti)

aliercoskunBolu’da muhalefetin ‘Çankırılı Ali’ lakabıyla eleştiri oklarını yönelttiği Ak Parti Bolu 1. sıra adayı Ali Ercoşkun meclise giren Çankırılılar arasında yer alıyor. Aile kökleri Kurşunlu’nun Kalekapu mahallesinde kadar uzanan Ercoşkun, meclise Ak Parti Bolu Milletvekili olarak seçildi. Ercoşkun, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu ve 1992 yılında Bolu’da, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar satış ve servis hizmeti veren ilk firmanın kurucusu. Siyasete Refah Partisi döneminde adım atan Ercoşkun, 2007 Milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olmuş ancak partisince aday gösterilmemişti. Ak Parti Bolu İl Başkanlığı görevinden istifa ederek adaylık yarışına katılan Ercoşkun, 1971 doğumlu.

Deneyimli Devlet Adamı Mehmet Ali Şahin (Karabük Ak Parti)

TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, 1987 yılında Refah Partisi’nden Çankırı Milletvekili adayı olarak siyaset sahnesine ilk adımını attı. İlk adaylığında Çankırılı seçmenden vize alamayan Mehmet Ali Şahin, ilerleyen dönemde siyaset basamaklarında hızla yükselerek Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Hükümet Sözcülüğü, Adalet Bakanlığı ve TBMM Meclis Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 23. Dönemde Karabük Milletvekili olarak meclise giren Şahin, Karabük’ün İl statüsüne kavuşmasıyla bu ilimize bağlanan Ovacık nüfusuna kayıtlı. Kendisini halen Çankırılı olarak tanımlayan Şahin, 24. dönem de Ak Parti Karabük Milletvekili olarak mecliste görev yapacak.

Tek Kadın Milletvekilimiz Nesrin Ulema (İzmir Ak Parti)

Partisince İzmir 2. Bölge 4. Sıradan aday gösterilen nesrin Ulema,1971yılında Çankırı’da dünyaya geldi. İlkokul tahsilini Çankırı’da tamamlayan Ulema, İzmir’in Bornova ilçesinde ailesi ile birlikte oturuyor ve eczacılık yapıyor. Siyasete 2003 yılında Ak Parti üyeliğiyle başlayan Ulema, Ak Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütürken görevinden istifa ederek adaylık müracaatında bulundu. Ulema, 24. dönemde Ak Parti İzmir Milletvekili ve  tek Çankırılı kadın milletvekilimiz olarak meclis koltuğunda yerini alacak.

Muhalefetteki Tek Temsilcimiz Kadir Gökmen Öğüt (İstanbul CHP)

Kadir Gökmen Öğüt, 1959 yılında Çerkeş’te dünyaya geldi. Diş Hekimi olarak 31 yıldır Kadıköy’de yaşıyor. Siyasete 1992 yılında SHP Kadıköy İlçe Başkanı olarak adım atan Öğüt, ilerleye dönemlerde CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bir dönem İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanlığı da yapan Öğüt, ana muhalefet partisi CHP’den seçilen tek Çankırılı milletvekili olarak kayıtlara geçti. Çankırı’da muhalefetin sesi olur mu bilinmez ancak, Öğüt’ün seçilmesi şimdiden İstanbul’da ki Çankırılı STK’lar tarafından büyük çoksuyla karşılandı. CHP İstanbul 1. Bölge 11. Sıradan aday gösterilen Öğüt, Meclise İstanbul’dan seçilen tek Çankırılı olarak dikkat çekiyor.

En Genç Milletvekilimiz İdris Şahin (Çankırı Ak Parti)

İdris Şahin, 1974 Orta Hüyük doğumlu. Avukat kimliğiyle Çankırı’da Hukuk Bürosu işletiyor. AK Parti’de iki dönem Çankırı İl Başkanlığı görevini yürüten Şahin, Çankırı Baro Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevinden istifa ederek 12 Haziran seçimlerinde Milletvekili adaylığına soyundu. Türkiye’de en genç İl Başkanı ve en genç Baro Başkanı unvanını elinde bulunduran Şahin, 2007 TBMM Genel Seçimlerinde de aday adayı olmuş ancak partisince aday gösterilmemişti. İyi bir hatip ve teşkilatçı kişiliğiyle ön plana çıkan Şahin, Çankırılı vekiller arasında en genç milletvekilimiz olarak Çankırı’yı mecliste temsil edecek.

Yerelden Yetişen Siyasetçi Hüseyin Filiz ( Çankırı Ak Parti)

Hüseyin Filiz, 1958 yılında Çankırı’da doğdu. İşadamı ve yatırımcı kimliğiyle ön plana çıkıyor. Çankırı’da ilk sanayi kuruluşlarının kurulmasını ve işletmesini gerçekleştiren Filiz’in Çankırı’da istihdama yönelik birçok yatırımı bulunuyor. Tıpkı Şahin gibi 2007 Genel Seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olmasına rağmen listeye giremeyen Filiz, mütevazı kişiliğiyle ön plan çıkıyor. Filiz, yerelden yetişmiş bir siyasetçi olarak Çankırı’yı mecliste temsil edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER