banner306
banner198

Çankırı Ziraat odası seçimlerinde kızdıran ilan!

Çankırı Ziraat Odası seçimlerini delege dışında herkese kapatan Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’ye rakibi Visali Kara tepki gösterdi.

Çankırı Ziraat odası seçimlerinde kızdıran ilan!
banner145

 Çankırı Ziraat Odası seçimlerini delege dışında herkese kapatan Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’ye rakibi Visali Kara tepki gösterdi.

 

1 Şubat Pazar günü yapılacak Ziraat Odası seçimlerine gazete ilanı ile sadece delegelerin alınacağını duyurun oda yönetimine tepki gösteren Visali Kara, Çankırı Valiliğine yazılı olarak itirazda bulunduğu ifade etti.

 

Çankırı Postasına açıklamada bulunan Visali Kara,” Çiftçinin temsilcisi çiftçiden kaçıyor. Odanın üyesi nasıl böyle bir seçime katılıp izleyemez. ‘Ziraat odasının üyeleri katılmasın sadece 64 delege katılsın’ deniyor. Küçücük bir salonda kimden kaçıyorsunuz? Böyle rezalet olmaz. Ben seçimlere kimseyi davet ettiğim için söylemiyorum ama halka açık yapacaksın. Niye böyle bir ihtiyaç duyuldu anlayamadım.” diye konuştu.

 

Yaşananların bir haksızlık olduğunu anlatan Kara,”Özel güvenlik çağıracaklarmış ve delege olmayanı içeri almayacaklarmış. Fakat almama yetkileri yok! Nerede var öyle bir kanun? Halktan kaçan insanlar değiliz. Ben her şey şeffaf olsun, halka açık olsun. Ziraat odasının doğal üyeleri olan köylülerimizin katılmadığı bir kurul istemiyorum” dedi.

 

Eleştirilere yanıt veren Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli,” Delege harici girmemesi için bizim yasalarımızda her şey mevcut. Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin 6964 sayılı kanunun 7. Maddesi “Oda genel kurulu seçim çevresinden gelen delegelerden oluşur.” diyor. Burası bir bakkal dükkanı yada düğün işletmeciliği değil. Seçim çevresi dediğimiz köylerden ve mahallerde üyelerin seçtiği delegelerden oluşur. Başka bir şey söylememede gerek yok” şeklinde konuştu.

 

Gamzeli “Sadece bizim misafir alma yetkimiz var, ben misafir dahi almayacağım. Art niyetli olsam yönetimde bende olduğuna göre ne kadar adamım varsa toplarım misafir kartıyla salona alırım, karşıdaki kimseye de tek bir kart dahi vermem. Her hangi bir olaya mahal vermeyelim diye üyeleri seçtiği delegeler gelecek kendi içerisinden yönetimi seçecek.” ifadelerine yer verdi.

 

Visali Kara’nın kendisi aleyhinde kamuoyuna yaptığı konuşmayı adabı elvermediği için cevap vermediğini anlatan Gamzeli, “Tarımla alakası olmayan bir kişi 30 dönüm arazi ile Ziraat Odasına başkan olmak istiyor. Çankırı’da en büyük arazisi olan kişilerden birisi benim. Anaduttan bahsediyor, Anadutla tarım yapan kaldı mı? Çankırı’da en modern tarımı profesyonelce yapmaya çalışıyorum. Ben artık üst kurul yönetim kurulu üyesiyim. Hakkımda söylediği açıklamalrın hepsi mahkemelik olacak. Köyler ve mahallerdeki üyeler delege seçti, delegelerde şimdi kendi arasından meclisi seçecek” dedi.

 

Gamzeli, “Pazar günü saat 14.00’da kongremiz başlayacak basın girince zaten kamuoyu aydınlamış olmuyor mu?” diye sordu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 05:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
K Kandemir
K Kandemir - 9 yıl Önce

seçimin üyelere kapanması hiç hoş bir davranış değil.adil bir seçim olur umarım.

çifçi ibrahim y
çifçi ibrahim y - 9 yıl Önce

sayın başkanım niçin bizlerin gelmesinden çekiniyosunuz bizim izleme hakkımız yokmu para ödüyorsak nasıl harcandığını sorgulamak en doğal hakkımız visali kara ya bu konuda hak veriyorum visai beyin konuşma metni olduğu gibi yayınlandı bunun neresinde hakaret var adam küçüklüğünde çalıştığı günleri anlatmış şimdi anadut yok demişsiniz bizim köyde halen ana dut yaba patoz tırmık kullanılıyor

köylü mehmet
köylü mehmet - 9 yıl Önce

sayın gamzeli eleştirilerden neden kaçıyosun visalinin konuşmalarının nersinde hakaret var başbakana hatta cumhur başkanımıza bile neler söylenirken siz kendinizi dahamı üstün görüyosunuz ki hemen mahkemeyle tehdit ediyosunuz 30 dönüm arazi ekiyor diyerek küçümsemek ozaman size sormazlarmı arazisi olmayan kişileri ozaman neden delege yapıyosun demezler

kamil
kamil - 9 yıl Önce

sayın şeker üç yorumda aynı kalemden çıkma, peki diğer yorumları neden yayınlamıyorsun .basın tarafsız olmalı değilmi?

editör
editör - 9 yıl Önce

kamil bey yayınlanan yorumların farklı i̇p adreslerinde gönderilmiş. aynı kalemden çıkıp çıkmadığını bilme şansımız yok. konuyla ilgili tarafta değiliz. ancak onaylanmayan yorumlardan bahsetmişsiniz. yorumlardan birisi cep telefonundan incelediğimiz sırada mesajı okuyamadan yanlış tuşa bastığımız için silindi. saygılar

Murtaza Gündüz
Murtaza Gündüz - 9 yıl Önce

Seçime girmek için köyden geleceğiz o kadar para verdik nereye harcanmış bilgimiz olmalı böyle saçma şeyler yapma nejat bey biz giremezsek olay çıkar valla seçilsen bile o koltukda oturamazsın.

satiyuzu koyu
satiyuzu koyu - 9 yıl Önce

Ben bir ciftci olarak hizmet bekliyorum, köyümüzde beş yıl atıl zaviyette bulunan tohum yenileme yani sellektoru hizmete geçirmelerini tale!b ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner304