banner198

Çankırı'da bir ahilik haftası daha böyle geçti!

Bakan gecikti, Kortejdekiler beklemekten uydu, Palandöken aynı konuşmayı yaptı, kanalizasyon sos verdi…

Çankırı'da bir ahilik haftası daha böyle geçti!
banner145
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz’in ev sahipliğinde 2014 yılı Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde sabah namazı sonrası çorba ikramı ile başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Belediye Meydanında gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Ahilik ve Yaran geleneğinin Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bizim kimseyi, hiç bir medeniyeti örnek almamıza gerek yok. Sadece tarihimize bakalım. Atalarımızın bugüne bıraktıklarına bakmamız yeterli olur" ifadelerini kullandı.


Ahilik geleneğinin önemine de vurgu yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yardımseverliğin Ahilik kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, "Bizim fakir ülkelere resmi olarak yaptığımız yardım miktarı 3.7 milyar dolardır. 2002'de bu rakamlar neredeyse sıfır mertebesindeydi. İhtiyacı olan, dünyanın her yerindeki fakir ülkelere, fakir topluluklara 3.7 milyar dolar karşılık beklemeden yardım yaptık. Şu anda bu açıdan dünyada birinci olmaya doğru hızla ilerliyoruz. Bu yardımlar da ahiliğin önemli ilkelerinden bir tanesinin hayata geçirilmesidir" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Çankırı Belediyesi Mehter Takımınca hazırlanan Mehteran gösterisi, Çankırı Yaren Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan “Turşucu ve Balcı” orta oyunu, Yaren oyunları, Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi sunuldu.


Daha sonra Çankırı’da yılın ahisi seçilen Cemal Yakar’a ve Bakan Nurettin Canikli’ye şed kuşatıldı. Ayrıca hafta nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve ayrı meslek dalında hizmet etmiş esnaflara plaketleri verildi ve esnaf kortej geçişi gerçekleştirildi.

 

Belediye meydanında düzenlene törenlerin uzaması üzerine programda kısaltmaya gidildi. Esnaf kortej geçişi için saatlerdir Atatürk bulvarından sırasını bekleyen bazı esnaflar traktör üzerindeki sıralarda uyudu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı konuşmasında, geçen yıl olduğu gibi “Suyu sert, ama siz mert insanlarsınız” sözlerini kullanması gülüşmelere yol açtı. Meydanda bulunan logarlardan gelen kanalizasyon kokusu

 

 Foto galeriye git

Belediye Meydanında gerçekleştirilen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av. İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Müsteşar Yardımcısı İsmail Yüce, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Halkbankası Ankara 1. Bölge Koordinatörü Murat Yarımoğlu, Vali Yardımcıları, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Program sonrası vatandaşlara Karatekin parkında etli pilav dağıtımı yapıldı. Canikli Valilik, Çankırı Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığını iyaret ettikjten sonra Çankırı'dan ayrıldı.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER