banner198

Çankırı'da Düğün magandasına ceza yağdı

Çankırı'nın Merkez'e bağlı Doğantepe (Kavra) Köyü'nde geçen Mayıs ayında yapılan bir düğünde, maganda kurşunuyla 22 yaşındaki Nuh Emir'in ölümü ile ilgili davada karar çıktı.

Çankırı'da Düğün magandasına ceza yağdı
banner145
Çankırı'nın  Merkez'e bağlı Doğantepe (Kavra) Köyü'nde geçen Mayıs ayında yapılan bir düğünde, maganda kurşunuyla 22 yaşındaki Nuh Emir'in ölümü ile ilgili biri tutuklu 2 sanık hakkında görülen davada karar çıktı.

 

Tutuklu yargılanan A.G.’ye “olası kastla adam öldürme " suçundan toplam 16 yıl 8 ay, tutuksuz sanık F.K.’ye 1 yıl hapis ve 30 gün para cezası verildi.


Çankırı  Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın 1'nci ve karar duruşmasında “adam öldürmek” suçundan tutuklu A.G, tutuksuz sanık F.K. ile  avukatlar hazır bulundu.


Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Nuh Emir'in  anne ve babasının hazır bulunduğu duruşmada, düğün gecesinde olaya karışan sanıklar ilk ve son kez hakim karşısına çıktı.


Sanık A.G'nin avukatı Hüseyin Yılmaz , müvekkili A. G.'nin havaya ateş ettikten sonra silahı emniyete alıp beline takarken silahın istem dışı ateş aldığını ifade ederek sanığın bilinçli taksir ile hareket ettiğinin dikkate alınmasını istedi.  Sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesini talep etti.

Fotoğrafta karnına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Nuh Emir görülüyor.



- Kendimi güvenliğe aldım -

Olayla ilgili yer alan tanık ifadesinde ise kameraman R.O. düğünde havaya yoğun bir şekilde atış yapıldığını söyledi.  R.O. "Ben bir anlamda sazcıların yanına geçerek  kendimi güvenliğe almaya çalıştım. Maktulün yere düştüğünü görünce hemen çekimi durdurup sazcıya durmasını söyledim. " dedi.


- Onlarca defa anons yapılmış -

Öte yandan Müşteki Avukatı Özgür Göktaş, sanıklara düğünde havaya ateş açılmaması konusunda yapılan anonsları duyup duymadıklarını sordu.  Sanıklar beyanlarında havaya ateş açılmaması konusunda yapılan anonsu duyduklarını söylediler.


- O mermi Nuh'a değil, bana gelseydi. -

Mahkemeye Yozgat E Tipi Kapalı cezaevinden SEGBİS sitemi ile bağlanan tutuklu sanık A.G, “Böyle bir kazaya sebebiyet verdiğim için üzgünüm ve pişmanım. Keşke zamanı geriye alabilseydim, böyle bir acı yaşatmasaydım. O mermi Nuh'a değil bana gelseydi." dedi.

Düğünde atılan maganda kurşunu bir can aldı

- Adalete güveniyorum -

Sanıkların en ağır cezayı alması gerektiğini belirten Nuh’un annesi Zeynep Emir, “En ağır cezayı almalarını adaletin yerini bulmasını istiyorum.” diye konuştu. 


Müdafi avukatı Özgür Göktaş  sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra tutuklu sanık A.G.’ye  Nuh’u öldürmeye yönelik eyleminden dolayı önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra olayın oluş şekline göre cezasını 16 yıl 8 ay hapse indirdi. Mahkeme üst yargı yolu açık olan A.G'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Ayrıca sanık F.K'nın ruhsatsız silah bulundurmak, silahla havaya ateş ederek , kaygı ve panik yaratacak şekilde genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak suçunu işlediğine hükmedilerek 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı.  F.K.'nın cezası ise ertelendi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER