banner306
banner198

Çankırı'da onbinler meydanlara indi

Türk milletinin destan yazdığı 15 Temmuz Direnişi’nin 1. yıl dönümünde Çankırı ve ilçelerinde on binlerce insan meydanlara indi..

 Çankırı'da onbinler meydanlara indi
banner145

Türk milletinin destan yazdığı 15 Temmuz Direnişi’nin 1. yıl dönümünde Çankırı ve ilçelerinde on binlerce insan meydanlara indi..


Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bir kısım vatan hainlerinin anayasal düzeni ortadan kaldırmayı hedefleyen 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünü  birinci yıl dönümünde Çankırı ve ilçelerinde meydanlara toplanan binlerce vatandaş  FETÖ'ye lanet yağdırdı.


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde Çankırı Kucaklama taşında toplanan vatandaşlar saat:20.30'da protokol üyeleri ve Türk bayrakları eşliğinde Milli İrade meydanına kadar kortej eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında  darbeciler tarafından açılan ateş sonucu vücuduna 6 mermi isabet eden Piyade Uzman Çavuş Erdal Anbarcı, tekerlekli sandalyesinde katıldı.

 

 

Milli İrade meydanına kurulan sahneye teker teker çıkan Siyasi Partilerin İl Başkanları, milletvekilleri ve Vali Hamdi Bilge Aktaş, birer konuşma yaparak Milli İrade'nin önemine vurgu yapan mesajlar verdiler. 

 

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da darbeciler tarafından açılan ateş sonucu vücuduna 6 mermi isabet eden ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı sürdüren Piyade Uzman Çavuş Erdal Anbarcı, o gece yaşadıklarını anlattı. Anbarcı yaşadıklarını anlattığı sırada  zaman zaman duygularına hakim olamadı.

 

Çankırı'da düzenlenen yürüyüşte bir vatandaş seyyar bisikletinin sepetine hazırladığı dar ağacına FETö'nün maketini asarak 'idam' cezasının gelmesini istedi. Bisikleti ile kortej yürüyüşüne katılan mucitin idam sehpası oldukça ilgi gördü

 

 

- Aynı anda bütün camilerde sala okundu -

Saatler gece yarısı 00.13 gösterdiğinde aynı anda bütün camilerden sala okundu. "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu. Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

 

 

16 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek olan Demokrasi Nöbeti’nde kahraman 249 şehidimiz çeşitli etkinliklerle anılacak. Binlerce vatandaşla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde tutulacak olan Demokrasi Nöbeti, sabah ezanıyla birlikte son bulacak.

Milli İrade Meydanında düzenlenen törene Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İGM Başkanı Ruhi Şeker, SP İl başkanı Ömer Uzun, BBP İl Başkanı Murat Çiftci, Daire Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Kurşunlu'da duygusal tören-

Çankırı ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde on binlerce insan 5 Temmuz'da şehit olan vatan kahramanlarını dualarla andı. Genç yaşta Aydın Çopur'u şehit veren Kurşunlu'da ise binlerce kişi çarşı meydanını doldurdu. Şehit Aydın Çopur'u anne ve babası da törenlere katılan isimler arasında yer aldı. Kurşunlu oldukça duygusal törenlerin yapıldığı merkezlerden biri oldu.

 

 

Çerkeş'te dev Türk bayrağı açan kadınlar tören alanına kadar  böyle yürüdü.

 

Atkaracalar ilçesinde de meydanda demokrasi nöbeti tutuldu.

 

- Yapraklı Beş yüz metre bayrakla yürüdü -

Yapraklı'da toplanan vatandaşlar Hazım Dağlı Tabiat Parkında başlayarak çarşı meydanına kadar yürüdü. Beş yüz  metre uzunluğunda bayrak yürüyüşe geçen kortejin başını İlçe Kaymakamı Murat Ertekin ve  Belediye Başkanı Ali Haseki çekti.

 

- Orta tarihi günlerinden birisini yaşadı -

Demokrasi nöbetlerinin tutulduğu bir diğer adres ise Orta ilçesi oldu. Orta ilçesinde yürüyüşle başlatan gecede; törenlerin düzenleneceği meydan hınca hınç doldu.  Çeşitli spor gösterileri yapıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304