banner198

Çankırılı Şehidin Ailesi Ankara da Yasta

Helikopter teknisyeni Çankırılı şehit Astsubay Çavuş Çağların ilk görev yeri olan Van da birinci haftasında şehit olduğu öğrenildi.

Çankırılı Şehidin Ailesi Ankara da Yasta
banner145

Helikopter teknisyeni Çankırılı şehit Astsubay Çavuş Çağlar'ın ilk görev yeri olan Van'da birinci haftasında şehit olduğu öğrenildi.

 

Dün saat 16.55'te Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterin Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 5 askerden Astsubay Çavuş Mümtaz Çağlar'ın Ankara'nın Keçiören İlçesi Kuşçağız Mahallesi 362. Sokak'taki evinde yas var. Eve gelen askeri yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. Bir firmada evlere damacana su taşıyan şehidin babası Cemal ile ev kadını annesi Gülizar Çağlar, tek erkek evlatlarının şehit olduğu haberi üzerine gözyaşına boğuldu.

 

Çankırılı olan Çağlar Ailesi'nin dairesinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asılırken, Keçiören Belediyesi de şehidin ailesinin yaşadığı ve Ankara'da yaşayan Çankırılıların da akın akın geldiği sokağa, taziye çadırı kurdu. 14 Temmuz'da ilk görev yeri Van'a giden Astsubay Çavuş Çağlar'ın Ankara Kara Havacılıkta helikopter teknisyenliği eğitimi aldığı öğrenildi.

 

İki kız kardeşi bulunan şehidin evinin önünde sağlık görevlileri ile birlikte 2 ambulans hazır bekletildi. Şehidin baba evine Kara Havacılıktan yaklaşık 30 Astsubay Çavuş arkadaşı da gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER