banner306
banner198

Çankırılılar Göveç Gününde Buluştu

Erenler ilçesinde bulunan Çankırılılar Derneğinde bölgenin meşhur yemeği olan Yaren Güveci günü düzenlendi. 

Çankırılılar Göveç Gününde Buluştu
banner145

Erenler ilçesinde bulunan Çankırılılar Derneğinde bölgenin meşhur yemeği olan Yaren Güveci günü düzenlendi. 
 
 Geleneksel Yaren Güvecini kendi elleriyle hazırlayan başkan Fazlı Karamehmetoğlu misafirlerini kapıda karşıladı, çeşitli sebeplerle Çankırı’dan kopup Sakarya’ya yerleşen Çankırılıların büyük ilgi gösterdiği yemekte birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. 
 
 Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Yunus Marketler Zinciri Mağaza Müdürlerinden Burak Ayhan ve Batı Bölgesi Bölge Müdürü Fuat Kalkan, dernek yönetim kurulu üyeleri Mehmet Göktaş, Atilla Serdar, Mehmet Küçük Uysal, Ahmet Kurt, Satılmış Gümüş, Mevlut Karahalil, Suat Şirin, Mevlut Alkan, Menderes Karakoç Salahattin Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu yemek sonunda başkan Fazlı Karamehmetoğlu Çankırı’dan özel olarak getirttiği, Çankırı’da çıkartılan kaya tuzundan imal edilen tuz lambayı üyelere ve misafirlere tanıttı.
 
 Yemekte bir konuşma yapan başkan Karamehmetoğlu “Çeşitli vesilelerle Çankırı’dan Sakarya’ya yerleşen Çankırılıları bir arada görmekten çok mutluyum, Yaren Güveci bizim geleneksel yemeğimiz, zaten amacımız sadece yemek değil, dostlarımızı bir çatı altında toplamak, tanışmak dayanışmaktır. Yemeğimiz bölgemize özel bir yemek. Bu anlamda etkinliklerimiz devam edecek. Dernek olarak bundan sonraki faaliyetimiz, Sakarya’da yaşayan tüm Çankırılılar veya gelmek isteyen Sakaryalıları da alıp iki günlüğüne de olsa bir gezi tertipleyerek Çankırı’yı gezdirmek, gelenek ve göreneklerimizi yerinde göstermek onlara ev sahipliği yapmaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304