banner198

Çankırının televizyon eksikliği uydudan giderilebilir dedi

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, Vali Vahdettin Özcanı Makamında ziyaret etti.

Çankırının televizyon eksikliği uydudan giderilebilir dedi
banner145

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, Vali Vahdettin Özcan’ı Makamında ziyaret etti.

 

Valilik Şeref Defterini imzalayan Prof.Dr. Dursun, Çankırı’da geniş bir ekonomik potansiyelin var olduğunu ve Çankırı'nın televizyon eksikliğinin , hızlı bir şekilde şirket kurularak uydudan yayın yapacak bir televzyonla giderilebileceğini belirtti.

 

Vali Özcan, Çankırı’da kendisini konuk etmekten onur duyduğunu belirterek Çankırı ile ilgili bilgiler aktardı. Çankırı’da dört yerel gazete ve üç yerel radyonun bulunduğunu ve yerel bir televizyonunun olmadığını belirten Vali Özcan, Çankırı’nın turizm potansiyeli, sanayi kuruluşları, tarihi ve turistik mekanları, tuz mağarası, ulu camisi ve medreseleri olan bir il olduğunu söyledi.

 

Başkan Dursun, Çankırı’nın Ankara’ya yakın önemli yatırımların ve tarihsel kültürel merkezlerin bulunduğu bir İl olduğunu ifade ederek, yerel televizyon kanalının olmamasının ciddi problem olduğunu belirtti.

 

Frekans tahsisi yapıldığını ve önümüzdeki Temmuzdan itibaren frekans ihalesi yapılacağını belirten Dursun, karasal yayın yanında uydu yayını, kablolu yayın ve ıptv yayını yapmak içinde frekans verebileceğini söyledi.

 

RTÜK Başkanı Dursun, gazetecilerin ve radyocuların da sorularını cevapladı. Yayıncılık yapan firmaların ana sözleşmelerine hüküm koyma şartı ile televizyon yayıncılığı da yapabileceklerini, ayrıca yayıncılık yapmak isteyen kişiler tarafından yeni kurulacak anonim ortaklıklarında televizyon yayıncılığı yapabileceğini belirtti.

 

Dursun, “Çankırı’da geniş bir ekonomik potansiyel var, yatırımlar var, organize sanayi bölgeleri var, yani yayıncıların reklam alabileceği mecralar var, yayıncılara da reklam almak için yeni projeler üretmek ve reklam hizmetlerini sunmak kalıyor, hızlı bir şekilde şirket kurularak uydudan yayın yapılabilir” dedi.

 

Vali Özcan, RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun’a Çankırı’ya özgü, yapraklı peyniri, tuz, helva, Taş Mescidin üç boyutlu kristal figürü ile ziyaret anısına çekilen fotoğraflardan hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER