banner198

Çankırıspor da Yılın Skandalı

Çankırıspor 100 bin lira “Başvurmama Cezası” yedi

Çankırıspor da Yılın Skandalı
banner145

Çankırıspor’un beceriksiz kulüp yönetimi 100 bin lira “Başvurmama Cezası” yedi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans Talimatı'nın Ulusal Kulüp Lisans için başvurmama cezasını düzenleyen 81. maddesinde yer alan kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.8'nci tablosu uyarınca, lisans almak için kulüp lisans başvurusunda bulunmayan Çankırıspor ve Mardinspor kulüplerine 100'er bin lira para cezası verdi.

-Başvuruda Bile Bulunmadılar!

Her açıklamasında profesyonellikten dem vuran Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali,  UEFA Kulüp Lisansı için TFF’nin istediği belgeleri bırakın hazırlamayı zahmet edip başvuruda dahi bulunmamış. Yetmiş profesyonel futbol kulübü arasında kulüp lisans başvurusunda bulunmayan iki takım ise Çankırıspor ve Mardinspor.

-Çankırıspor’un 100 Bin Lirası Çöpe-

Mardinspor’un ligden çekildiği ve yönetim kadrosunun bulunmadığını düşünürseniz gelirini karşılamada güçlük çeken ve sürekli maddi sıkıntı içinde olan Çankırıspor’un parasının bu şekilde çar-çur edilmesi karşısında bu kadarına da pes demeden edemiyoruz. Çankırı’da birçok esnafa borcunu ödemeyen kulüp yönetiminin basit bir başvuru işlemini dahi becerememesi, borç batağında yüzen kulüp bütçesine 100 bin liralık bir yük daha getirmiş oldu.

-20 Kulüp Lisans Aldı-

Yapılan incelemeler sonucunda Spor Toto Süper Lig'den Beşiktaş A.Ş., Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Gençlerbirliği, İstanbul BBSK, Kardemir D.Ç. Karabükspor , Kayserispor, Sivasspor, Trabzonspor A.Ş. ile Bank Asya 1.Lig temsilcisi Çaykur Rizespor A.Ş. ,UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandı. Bu kulüpler sportif başarıları doğrultusunda UEFA müsabakalarına katılabilecek.

-48 Kulüp’e Ek Süre-

TFF Kulüp Lisans Kurulu, kalan 48 kulübe, eksikliklerinin giderilmesi için KLT'nin 83/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.10 tablosu ilgili maddeleri uyarınca 15 ila 30 gün ek süre verdi.

Ocak 2011'de hayata geçen ve 3 yıllık geçiş sürecinin uygulandığı Ulusal Kulüp Lisans Sistemi ile kulüplerin gerekli eğitimi almış profesyonel kadrolarla çalışmaları, kulüplerin tüm genç takımlarını akademi ligleri seviyesine ulaştırmak ve liglerde elit oyuncuların yetişmesi ve kulüplerin UEFA standartlarında tesislere ve statlara sahip olmaları sağlanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER